27.3.2015
Pohja:
150g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2dl vehnäjauhoja
1dl grahamjauhoja
1tl leivinjauhetta
3/4tl kanelia
Täyte:
2rs viola vaniljatuorejuustoa
1prk kermaviiliä
1dl kermaa
4 kananmunaa
2rkl sitruunamehua
2tl sitruunan raastettua kuorta
1dl sokeria
1/2dl maissitärkkelysjauhoja
1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja noin 4cm reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin
2. Sekoita tuorejuustot, kermaviili, kerma, munat, sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori, sokeri sekä maissitärkkelys tasaiseksi täytteeksi. Kaada täyte vuokaan.
3. Paista 175-asteessa uunin alimmalla tasolla noin tunnin verran. Anna kakun jäähtyä vuoassaan.
4. Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele kakku vaikkapa vadelmilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kerrohan Kinuskikissa mielipiteesi kakusta, kun olet päässyt leipomaan 🙂