Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Kategoria: Helpot herkut -tempaus,  Helpot ja nopeat,  Klassikot,  Muuta makeaa Nähty 170093 kertaa
 
27.11.2015
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIVohvelit


Vohvelit, Waffles, Wafel, Gaufre, eri nimiä mutta sama herkku kyseessä. Muoto ja nimi vaihtuu riippuen paikasta (Belgia, Ranska, Saksa). Pehmeen vohvelin ominaisuus on hunajakennon muoto ja valmistus tapa.

Helppo valmistaa vohveliraudalla, vohveli voi olla suolainen tai makea. Tässä resepti!

 

noin 20 vohvelia:

250g pehmeää voita

200g sokeria

5 kananmunaa

500g jauhoja

4dl täysmaitoa

1tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

Ripaus suolaa

Vatkaa kananmunat, suolaa ja sokerit. Lisää seokseen siivilöity jauhot ja leivinjauhe vatkaen. Lisää lopussa pehmeä voi ja maito niin että taikinasta tulee kreemimäinen ja ilmava.
Rasvaa ja lämmitä vohvelirauta ja kaada noin 1dl seosta pannulle. Laita vohvelirauta kiinni ja pidä se kiinni reilut 3min.
Älä avaa kantta ennen 3 min sillä vohveli voi repeä. Paista se hienon kullanrukseaksi.

Nauti vohveli lämpimänä jäätelön, kermavaahdon, hillon, nutellan, hunajan kera tai sellaisenaan!

Jos tahdot suolaisen vohvelin niin täytä hyvällä juustolla niin että se sulaa pääle ja leikkeleillä.