Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Ugolinon Piparkakkutalo

17.12.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_2742-2_600x600.jpg

Piparit:

570g jauhoja

200g voita

2dl tummaa siirappia

1 1/2 rkl kanelia

1 rkl jauhettua inkivaariä

1 tl jauhettua neilikkaa

1 rkl pomeranssia

Ripaus ohutta mustapippuria

Ripaus suolaa

Ripaus muskottipähkinää


Kuorrutus:

250g tomusokeria

2 valkuaisia

1 tl sitruunamehua

Elintarvikeväriä (maun mukaan)

Erilaisia karkkeja

2 dl sokeria


Yksi iso piparitalo tai 2 pientä:

Vatkaa yleiskoneella tai sähkövatkaimella siirappi, sokeri ja voi kunnon kermaiseksi vaahdoksi.

Sekoita kulhossa mausteet ja jauhot. Siivilöi suoraan vaahtoon varovasti ja aina vatkaen.

Lisää 5 rkl vettä ja sekoita vielä hetken.

Ota taikina työtasolle ja vaivaa lopulta käsin ja muodosta kunnon jämäkän ja sileään taikinapallon.

Pyöritä kelmuun ja anna taikinan levätä jääkaapissa noin 1-2 tuntia.

Valmista seinien, katon ja koristeiden muotit jo etukäteen piirtämällä paperille ääriviivat.

Kauli taikina ohueksi (noin 0,5 cm) ja aseta muotit levyn päälle. Leikkaa veitsellä muotit.

Ota ylijäänyt taikina pois ja vaivaa sillä uusi taikinalevy.

Vältä nostaa pipareita, sillä ne ovat herkkiä repeämään, niin valmista suoraan muotit uunipaperin päällä.

Paista uunissa 180 astetta noin 10-15 min.

Anna jäähtyä kunnolla.

Valmista kuorrute vatkaamalla kunnolla valkuaiset. Lisää pikkuhiljaa siivilöity tomusokeri ja mehu.

Siirrä seos pursotuspussiin ja koristele osat. Anna jähmettyä yön yli.

Sulata pannulla noin 2 dl sokeria ja käytä sitä liimalla. Kasta talon kulmat tai liimattavat osat ja kasaa hyvin nopeasti. Varo ettet polta sormiasi!

Koristele karkeilla!

Kategoriat

JouluKlassikotMuuta makeaaPiparkakkutyöt

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_20181013_120229_400x400.jpgUgolinonSeikkailutKurpitsakuppikakkuja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8542_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Jouluinen Maitokreemikakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8520_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Joulupiparellit
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6289_400x400.jpgUgolinonSeikkailutEspresso-PlumCake
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6393_400x400.jpgUgolinonSeikkailutTorta Mimosa
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6251_400x400.jpgUgolinonSeikkailutLaskiaismarenkileivokset
6

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa