Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Kevyet herkut,  Leivokset,  Muuta makeaa Nähty 2617 kertaa
 
15.07.2016
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIUgolinon Panna Cotta


Kotona oli iso kasa mansikoita ja teki mieli jotain hyvää nopeaa jälkiruokaa. 😛 Tein perinteisen panna cotan ja päälle ihanaa mansikkamelbaa! Kun panna cotta on hyvin kylmä niin melba jää kiinni ja muodostaa ihanan kiiltävän kuoren siihen! Nam!

Panna cottaan:

4 dl kuohukermaa

2 liivatelehteä

1 tl vaniljasokeria

Mansikkamelba:

200 g tuoreita mansikoita

1 tl sokeria

1/2 sitruunan mehu puristettuna

4 annosta:

Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä noin 5 min.

Kiehauta pienessä kattilassa kuohukerma ja vaniljasokeri.

Sammuta liesi heti kun seos alkaa kuplia.

Lisää pehmeä ja puristettu liivate suoraan kattilaan ja hämmenä vispilällä oikein kunnolla.

Kaada tarjoiluastioihin tai sitten pyöreisiin muotteihin (perus juomalasikin käy) ja laita jääkaappiin hyytymään noin 3 tuntia.

Valmista manssikamelba.

Ota mansikoita hatut pois ja survo sauvasekottimella sitruunamehulla ja sokerin kanssa kunnes kastike on kiiltävä.

Laita panna cotat lillumaan ihan hetkeksi tulikuumaan veteen niin astian reunat lämpenevät ja panna cotta valuu kauniisti ulos. Tarkkana tämän prosessin kanssa sillä panna cotta voi sulaa jos liian kauan kuumassa vedessä.

Laita lautanen astiaan kiinni ja käännä ylös alasin.

Laita panna cotat ihan pari minuutiksi pakkaseen, ota ulos ja kaada kaunis kiiltävä melba päälle.

Se jää kiinni vanukkaan ja muodostaa ihanan kiitävän kuorrutuksen.

Laita kastiketta ihan reilusti.