15.7.2016
Panna cottaan:
4 dl kuohukermaa
2 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria
Mansikkamelba:
200 g tuoreita mansikoita
1 tl sokeria
1/2 sitruunan mehu puristettuna
4 annosta:
Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä noin 5 min.
Kiehauta pienessä kattilassa kuohukerma ja vaniljasokeri.
Sammuta liesi heti kun seos alkaa kuplia.
Lisää pehmeä ja puristettu liivate suoraan kattilaan ja hämmenä vispilällä oikein kunnolla.
Kaada tarjoiluastioihin tai sitten pyöreisiin muotteihin (perus juomalasikin käy) ja laita jääkaappiin hyytymään noin 3 tuntia.
Valmista manssikamelba.
Ota mansikoita hatut pois ja survo sauvasekottimella sitruunamehulla ja sokerin kanssa kunnes kastike on kiiltävä.
Laita panna cotat lillumaan ihan hetkeksi tulikuumaan veteen niin astian reunat lämpenevät ja panna cotta valuu kauniisti ulos. Tarkkana tämän prosessin kanssa sillä panna cotta voi sulaa jos liian kauan kuumassa vedessä.
Laita panna cotat ihan pari minuutiksi pakkaseen, ota ulos ja kaada kaunis kiiltävä melba päälle.
Se jää kiinni vanukkaan ja muodostaa ihanan kiitävän kuorrutuksen.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos <3 voihan tietenkin ton pakastimen osan jättää väliin kun mansikkamelba tarttuu kuitenkin kiinni 😀 Tai voi tehdä suoraan kulhoon ja kastiketta päälle 😛