Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Ugolinon Panna Cotta

15.7.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_3994_600x600.jpg

Panna cottaan:

4 dl kuohukermaa

2 liivatelehteä

1 tl vaniljasokeria

Mansikkamelba:

200 g tuoreita mansikoita

1 tl sokeria

1/2 sitruunan mehu puristettuna

4 annosta:

Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä noin 5 min.

Kiehauta pienessä kattilassa kuohukerma ja vaniljasokeri.

Sammuta liesi heti kun seos alkaa kuplia.

Lisää pehmeä ja puristettu liivate suoraan kattilaan ja hämmenä vispilällä oikein kunnolla.

Kaada tarjoiluastioihin tai sitten pyöreisiin muotteihin (perus juomalasikin käy) ja laita jääkaappiin hyytymään noin 3 tuntia.

Valmista manssikamelba.

Ota mansikoita hatut pois ja survo sauvasekottimella sitruunamehulla ja sokerin kanssa kunnes kastike on kiiltävä.

Laita panna cotat lillumaan ihan hetkeksi tulikuumaan veteen niin astian reunat lämpenevät ja panna cotta valuu kauniisti ulos. Tarkkana tämän prosessin kanssa sillä panna cotta voi sulaa jos liian kauan kuumassa vedessä.

Laita lautanen astiaan kiinni ja käännä ylös alasin.

Laita panna cotat ihan pari minuutiksi pakkaseen, ota ulos ja kaada kaunis kiiltävä melba päälle.

Se jää kiinni vanukkaan ja muodostaa ihanan kiitävän kuorrutuksen.

Laita kastiketta ihan reilusti.

Ainesosat

Mansikka

Erityisruokavaliot

GluteenitonMunatonPähkinätön

Kategoriat

Helpot ja nopeatJuusto- ja hyydykekakutKesäKevyet herkutLeivoksetMuuta makeaa

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_20181013_120229_400x400.jpgUgolinonSeikkailutKurpitsakuppikakkuja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8542_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Jouluinen Maitokreemikakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8520_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Joulupiparellit
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6289_400x400.jpgUgolinonSeikkailutEspresso-PlumCake
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6393_400x400.jpgUgolinonSeikkailutTorta Mimosa
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6251_400x400.jpgUgolinonSeikkailutLaskiaismarenkileivokset
6

Kommentit (3)

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
19.7.2016 08:32

Kiitos <3 voihan tietenkin ton pakastimen osan jättää väliin kun mansikkamelba tarttuu kuitenkin kiinni 😀 Tai voi tehdä suoraan kulhoon ja kastiketta päälle 😛

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
15.7.2016 15:40

Oi mikä herkku! 🙂

Kinuskiemo
15.7.2016 15:10

Kuulostaapa herkulliselta ja on aivan upean näköinen. Vähän siinä on vaiheita ilmaveiveineen jne., mutta varmasti kannattaa. Lopputulos palkitsee. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa