28.12.2017
Keksitaikina:
130g jauhoja
80g mantelijauhoja
100g tomusokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl piparkakkumaustetta
110g pehmeää voita
1 kananmuna
1 dl mantelilastuja
Koristeluun:
1 kananmunan valkuainen
Pistaasirouhetta
Mantelilastuja murskattuna
Noin 25 keksiä:
Sekoita kulhossa keskenään vispilän avulla jauhot, kaakao, tomusokeri ja piparkakkumauste.
Lisää pehmeä voi ja sekoita kunnolla käsillä tasaiseksi massaksi.
Lisää mantelilastut ja kananmuna. Jatka käsillä sekoittamista.
Taikinan pitää olla sileä ja napakka.
Siirrä taikina alumiinifolion päälle ja muotoile käsillä pitkä pötkö.
Kääri taikina folioon ja siirrä lepäämään jääkaappiin noin 3-4 tuntia.
Ota taikinapötkö jääkaapista ja ota folio pois.
Siivilöi pötkön päälle kananmunavalkuainen ja ripottele päälle pistaasirouhetta ja mantelilastuja niin että pötkö peittyy kokonaan.
Leikkaa nyt terävällä veitsellä noin 0,5 cm kiekkoja ja siirrä uunipellin päälle jossa uunipaperia.
Paista uunissa 180 astetta noin 15-20 min.
Anna keksit jäähtyä rauhassa ritilän päällä.
Nauti jouluisista kaakaokeksistä! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hei Hei kaikille! ^_^ Täällä sekamelskan keskellä löysin hetken taas leipoa ja kirjoitella.
Taikina on todellakin helppo. Kaikki ainekset vaan yhteen, pötköön muotoiseksi ja jääkaappiin jähmettymään.
Nämä piti oikeasti tulla pyöreät mutta joku pieni moka kävi 😀 Ei se mitään!
Näitä keksejä valmistetaan enemmän talviaikaan. Itse vähän tuunasin lisämausteilla niin sopivat jouluun paremmin <3