Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Kategoria: Joulu,  Muut juhlapöydän kakut,  Täytekakut Nähty 3130 kertaa
 
28.12.2017
 
5 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIUgolinon Jouluinen Maitokreemikakku


Näyttävä mutta simppeli kakku sopii ihanasti joulupöytään. Perinteinen maustettu suklaakakkupohja muuttuu tuplasti korkeaksi ja täyttyy lempeällä maitokreemillä jossa paljon tuoreita marjoja! 🙂
Pienet kakkupohjasta leikattu kuusikoristeet antavat kivan lumisen ja jouluisen tunnelman! 🙂

 

Kakkupohja:


Valmistetaan lasitekniikalla. Eli 3 lasia:

7 kananmunaa

100% sokeria

60% jauhoja

10% tummaa kaakaojauhetta

30% perunajauhoja

1 rkl piparkakkumaustetta

1 tl vaniljasokeria

Ripaus suolaa

Täyte ja kuorrutus:

4 dl täysmaitoa

100g sokeria

40g jauhoja

1 tl vaniljasokeria

7,5 dl vispikermaa

1 rkl vaniljakreemijauhetta

200g marjasekoitusta (mustikka, puolukka, vadelma, mansikka, jne)

Tomusokeria

20×10 cm kakkuvuoka: 

Valmista sokerikakkupohja lasitekniikalla.

Ota 3 samankokoista lasia tai 3 samankokoista mittaa (esim läpinäkyvä mittakannu toimii tässä hyvin).

Laita ekaan 7 kananmunaa ja mittaa sen mukaan sitten sokerit yhteen lasiin ja muut loput ainekset prosenttimäärinä viimeiseen.

Vatkaa kananmunat ja sokerit oikein kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään jauhot, kaakaoja mausteet.

Siivilöi ne kananmunavaahtoon ja sekoita kaikki tasaiseksi taikinaksi oikein hellästi.

Varo ettei taikina lässähdä.

Voitele nyt kakkuvuoka. Vuokaspray on paras.

Kaada taikina vuokaan ja taputa muutaman kerran työtasolle niin ilmakuplat katoavat.

Paista uunissa 180 asteessa noin 50-60 min.

Älä avaa uunia ennen sitä. Kakkupohjaa saa olla kultaisen värinen.

Anna kakkupohjan jäähtyä oikein kunnolla.

Valmista sillä aikaa täyte.

Sekoita keskenään sokerit ja jauho pienessä kattilassa.

Lisää pikkuhiljaa maito ja lämmitä hellalla kunnes muuttuu paksuksi.

Siirrä kreemi kulhoon ja anna jäähtyä oikein kunnolla. Peitä kelmulla.

Vatkaa vispikerma vaniljakreemijauheella oikein kovaksi vaahdoksi.

Kun kreemi on hyvin kylmä lisää pikkuhiljaa ja varovasti kermavaahto sekaan.

Sekoita oikein hellästi niin etten kermavaahto lässähdä.

Leikkaa kakkupohja 4-5 osaan.

Leikkaa päällimmäisestä (eli kuoresta) veitsellä tai muotilla pieniä joulukuusia tai muita koristeita.

Laita jokaisen kakkukiekon väliin kreemiä ja metsämarjoja. Kasaa korkea kakku jossa kaikki kerrokset.

Laita kakun huipulle vielä kreemiä ja aseta koristeet.

Koristele vielä marjoilla ja tomusokerilla 🙂

Nyt on kakku valmis! 🙂