12.4.2016
4 kananmunaa
2 rkl sokeria
2dl täysmaitoa
4 1/2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
Ripaus suolaa
Rypsiöljyä (noin 1l)
Tomusokeria
Määrä saatta vaihdella. Riippuu miten ja paljon pursotat taikinaa öljyyn. Ainakin 10 tulee varmasti:
Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi ja lisää maito. Sekoita kulhossa kuivaat aineet (jauho, vanilliinisokeri, suola ja leivinjauhe). Lisää sekottaen ja hitaasti jauhot kananmunavahtoon. Taikinasta pitää tulla hyvin paksu. Siirrä taikina pursotuspussiin jolla on pieni sileä aukko.
Lämmitä öljy 180 asteeseen ja käytä muottina vanha peltipurkki tai metallinen kauha. Upota öljyyn ja pursota sen päälle sotkuisesti taikina, niin että muodostuu takkuinen pesä. Anna paistua ja ruskistua hienosti molemmilta puolilta. Siirrä tippaleipä talouspaperin päälle niin että rasva imeytyy. Kun leivokset on kylmiä ripottele päälle tomusokeria.
Nauti Siman kanssa!!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä