14.12.2015
Piparit:
570g jauhoja
200g voita
2dl tummaa siirappia
1 1/2 rkl kanelia
1 rkl jauhettua inkivaariä
1 tl jauhettua neilikkaa
1 rkl pomeranssia
Ripaus ohutta mustapippuria
Ripaus suolaa
Ripaus muskottipähkinää
Täyte:
Puolukkahilloa
Appelsiinihilloa
Noin 25 valmista keksiä:
Vatkaa yleiskoneella tai sähkövatkaimella siirappi, sokeri ja voi kunnon kermaiseksi vaahdoksi.
Sekoita kulhossa mausteet ja jauhot. Siivilöi suoraan vaahtoon varovasti ja aina vatkaen.
Lisää 4-5 rkl vettä seokseet ja vatkaa vielä.
Ota taikina työtasolle ja vaivaa lopulta käsin ja muodosta kunnon jämäkän ja sileään taikinapallon.
Pyöritä kelmuun ja anna taikinan levätä jääkaapissa noin 1-2 tuntia.
Kauli taikina ohueksi ja täytekski muoteilla leikkaa rinkulat.
Jos ei löydy semmosia muotteja niin käytä vaikka normaali piparimuotteja mutta tee päällimmäiseen tulevaan keksiin reikä pienemmällä muotilla.
Ota ylijäänyt taikina pois ja vaivaa sillä uusi taikinalevy.
Vältä nostaa pipareita, sillä ne ovat herkkiä repeämään, niin valmista suoraan muotit uunipaperin päällä.
Paista uunissa 180 astetta noin 10-15 min.
Anna jäähtyä kunnolla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kyllä! Itselleni ainakin tuli lähes 30 valmista keksiä. Riippuu tietenkin siitä kuinka iso piparimuotti on 🙂
Vaihtelua kaivattiin meilläkin, niin tommoset synty 😀