Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Kategoria: Kesä,  Leivokset,  Muuta makeaa,  Pullat, munkit ja donitsit Nähty 5663 kertaa
 
27.07.2016
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIMustikka-rahkakaurapullat


Kokeilin vähän eri tavalla leipoa rahkapullia. Lisäsin taikinaan kauraleseita ja sitruunaa. Täytteeksi tuoreita mustikoita ja ripaus sitruunankuorta 🙂

IMG_4214

Pullaan:

5-6 dl jauhoja

2,5 dl kauraleseitä

2,5 dl lämpöstä täysmaitoa

30 g hiivaa

1 dl sokeria

1 kananmuna

1 tl vaniljasokeria

100g voita

Ripaus rouhittua kardemummaa

Ripaus suolaa

Täyte:


Rasia tuoreita mustikoita

300 g maustamatonta rahkaa

1 kananmunaa

1 tl vaniljasokeria

1 rkl sokeria

1 sitruunan raastettu kuori ja vähän mehua

Voiteluun 1 kananmuna

Noin 12-15 pullaa:

Lämmitä maito noin 40 asteeseen.

Siirrä kulhoon ja liuota sekaan hiiva.

Lisää sitten sokeri, kardemumma, kananmuna, vaniljasokeri ja suola.

Sekoita vispilällä kunnolla kaikki.

Sekoita keskenään jauhot ja kauraleseet.

Lisää jauhot 1 dl kerrallaan maitoon. Lisää toinen dl aina kun eka on jo sekoittanut kunnolla maitoon.

Lisää voisula ennen viimeistä jauho dl.

Vaivaa taikina kunnes ei enään jää sormiin kiinni. Lisää tarvittaessa vähän jauhoja.

Peitä kulho liinalla ja anna kohoa rauhassa noin tunti uunissa jossa vain valo päällä.

Muotoile käsin taikinasta pullia ja anna kohota vielä liinan alla noin 30min.

Tee lasin pohjalla jokaisen pullan keskelle kuoppa. Käytä lasi jauhoissa joka pullan jälkeen niin ei jää kiinni pohjaan.

Vatkaa muna ja voitele pullien reunat.

Lisää jokaisen kuoppaan 1 rkl mustikoita.

Vatkaa kaikki täytteen aineet keskenään ja lisää seos lusikan avulla pullan kuoppaan ja mustikoiden päälle.

Laita vielä 1 tl mustikoita jokaisen pullaan päälle.

Paista uunissa 200 astetta 15-20 min kunnes rahka on hyytynyt ja reunat kauniin väriset.

Anna jäähtyä hetken ja nauti mustikkaisesta pullasta!!!

IMG_4221