27.7.2016
Pullaan:
5-6 dl jauhoja
2,5 dl kauraleseitä
2,5 dl lämpöstä täysmaitoa
30 g hiivaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
100g voita
Ripaus rouhittua kardemummaa
Ripaus suolaa
Täyte:
Rasia tuoreita mustikoita
300 g maustamatonta rahkaa
1 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja vähän mehua
Voiteluun 1 kananmuna
Noin 12-15 pullaa:
Siirrä kulhoon ja liuota sekaan hiiva.
Lisää sitten sokeri, kardemumma, kananmuna, vaniljasokeri ja suola.
Sekoita vispilällä kunnolla kaikki.
Sekoita keskenään jauhot ja kauraleseet.
Lisää jauhot 1 dl kerrallaan maitoon. Lisää toinen dl aina kun eka on jo sekoittanut kunnolla maitoon.
Lisää voisula ennen viimeistä jauho dl.
Vaivaa taikina kunnes ei enään jää sormiin kiinni. Lisää tarvittaessa vähän jauhoja.
Peitä kulho liinalla ja anna kohoa rauhassa noin tunti uunissa jossa vain valo päällä.
Muotoile käsin taikinasta pullia ja anna kohota vielä liinan alla noin 30min.
Tee lasin pohjalla jokaisen pullan keskelle kuoppa. Käytä lasi jauhoissa joka pullan jälkeen niin ei jää kiinni pohjaan.
Vatkaa muna ja voitele pullien reunat.
Lisää jokaisen kuoppaan 1 rkl mustikoita.
Vatkaa kaikki täytteen aineet keskenään ja lisää seos lusikan avulla pullan kuoppaan ja mustikoiden päälle.
Laita vielä 1 tl mustikoita jokaisen pullaan päälle.
Paista uunissa 200 astetta 15-20 min kunnes rahka on hyytynyt ja reunat kauniin väriset.
Anna jäähtyä hetken ja nauti mustikkaisesta pullasta!!!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä