23.12.2015
Pohjaan:
200g joulupipareita
100g voita
Täyte:
200g tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
1dl tomusokeria
Vaniljatanko
1 appelsiini (mehu)
3 kpl liivatelehtiä
Päällinen:
2 dl glögiä
1 dl mustaherukkamehua
2 kpl liivatelehtiä
Noin 22 cm kakkuvuoka:
Pohja: Murskaa keksit kunnon jauhoksi. Sulata voi ja lisää joukkoon. Sekoita kunnolla. Kaada seos avattavaan kakkuvuokaan johon pohjalla leivinpaperia ja reunalla reunakalvoa.
Painele tiivisti seos pohjaan ja laita kylmään muutama minuutti.
Täyte: Vatkaa kuohukerma vaahdoksi sokerin ja vaniljan kanssa. Lisää tuorejuusto. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Lämmitä appelsiini mehu ja sulata liivatelehdet joukkoon. Kaada seos kreemiin ja sekoita kunnolla.
Ota keksipohja pois kylmästä ja kaada päälle juustokreemi. Tasoita kunnolla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3h. Mielummin yön yli.
Hyytelöön: Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Lämmitä glögi ja mehu, (lisää haluttaessa lissä mausteita) ja sulata liivatelehdet joukkoon.
Anna jäähtyä kunnolla, hämmentämällä pitkään (niin että jäähtyy muttei hyydy). Kaada seos kakun päälle ja anna hyytyy jääkaapissa vähintään 2-3h.
Koristele manteleilla, kanelitangoilla ja tähtianiksella!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
@Lissy ei hitsi!! Sori kovasti en huomannut kysymystä ollenkaan! Itse käytin tosiaan mustaherukkamehua mutta uskon että soseutettu mustaherukka sekoitettu glögin kanssa toimii mainiosti! 🙂 Jos haluaa kokonaisia marjoja täytteeseen niin miksi ei 🙂