7.12.2015
100g Joulupipareita
100g voita
–
2dl kuohukermaa
2dl tuorejuustoa
1rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
Ripaus kanelia
Ripaus inkivääriä
3 rkl appelsiini mehua
3kpl liivatelehtiä
–
Kaakaojauhetta
Jauhettua neilikkaa
n. 10 leivosta:
Murskaa piparit jauhoksi.
Sulata voi ja kaada pipareiden sekaan. Sekoita kunnolla ja kaada uunipaperille uunipellin/vuoan päälle.
Muotoile tiivisti iso kakkupohja noin 1 cm paksu.
Anna jäähtyä kunnolla.
Vatkaa kermavaahto sokoreiden kanssa. Lisä tuorejuusto ja mausteet. Sekoita kunnolla.
Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä noin 5 min.
Lämmitä appelsiinimehu ja sulata joukkoon liivatelehdet.
Anna hetken jäähtyä ja lisää kermavaahtoseokseen.
Sekoita kunnolla.
Kaada seos keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin.
Kun kakku on valmis, leikkaa piparimuotteilla pieniä kakkuja. Kastele muotteja lämpimässä vedessä joka kakun jälkeen.
Ravistele muottia jos tuntuu ettei irtoaa.
Asettele kauniisti ja ripottele kaakaota ja neilikkaa päälle!
Nam!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä