29.1.2016
250g pehmeää voita
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1tl vanilliinisokeria
1/2dl maitoa
2rkl kaakaota
4 kananmunaa
1tl leivinjauhetta
–
1rkl tomusokeria
Tippa vettä tai mehua
Perinteinen reijällinen kakkuvuoka:
Vaahdota voi kulhossa.
Vaatkaa kuohkeaksi vaahdoksi kananmunat, vanilliinisokeri ja sokeri toisessa kulhossa.
Lisää siivilöity vehnäjauho ja leivinjauho munavaahtoon.
Sekoita kunnolla ja lisää sitten voivaahto.
Sekoita lisää ja jaa taikina kahteen osaan.
Lisää yhteen osaan kaakao ja sekoita. Jos seos on liian tiivis, sekoita maito.
Voitele tarvittaessa kakkuvuoka ja kaada molempia seoksia vähän kerralla, niin että muodostuu marmorikuvio. Auta itseäsi vaikka lusikalla.
Täytä loput vaalealla taikinalla tasaisesti.
Paista uunissa 175 astetta noin 50-60 minuuttia.
Jos puolitat annoksia niin paista 175 astetta noin 25-30 minuuttia! Kokeile aina hammastikulla onko kakku jo kypsä (kun se tulee taikinasta ulos ilman mömmöjä).
Anna jäähtyä kunnolla ja ripottele päälle tomusokeria.
Nam! ^__^
Tässä versiossa on kätetty perinteinen kaakao, mutta voit myös kokeilla muita värejä!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä