26.11.2015
Herkkullisia Laskiaispullia!! Suomalaisia perinne pullia, manteli tai hillo täytteellä, reilusti kermavaahtoa..nam!!
10-15 pullaa:
2,5dl täysmaitoa
25g tuoretta hiivaa
7,5dl jauhoja
1 kananmuna
1tl suolaa
1dl sokeria
2tl kardemummaa
75g pehmeetä voita
1 kananmuna voiteluun
Mansikkahilloa
Mantelimassaa
Kuohukermaa tai kermavaahtoa
Tomusokeria
Mantelilastuja
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sulata siihen hiiva. Lisää kananmuna, kardemumma, suola ja sokeri. Lisää siivilöity jauho ja pehmeä voi vatkaen. Vaivaa lopuksi käsin niin että taikina ei jää sormiin kiinni.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi, peitettynä lämpimässä paikassa. Kun taikina on valmnis vaivaa käsillä hetken ja tee iso pitkä pötkö. Leikkää pikku palasia ja pyöritä pullaksi. Anna ne hetken vielä kohota ja voitele kananmunalla. Paista uunissa 225 astetta noin 10-15min uunista riippuen.
Anna pullat jäähtyä ja ku ne ovat hyvin kylmät leikkaa hatut pois ja laita ne sivuun.
Kaiva pullasta pieni osa taikinasta ja sekoita se mantelimassaan (mantelipullat) tai täytä pullat hillolla (hillopullat). Täytä pullat mantelimassalla tai hillolla ja kunnon määrällä kermavaahdolla. Laita pullan hattu takasin kermavaahdon päälle nätisti ja koristele mantelilastuilla tai tomusokerilla.
Tässä tapauksessä, päätin leipoa vähän erikoisimpia pullia: suklaanruskeita ja pinkkillä kermavaahdolla.
Lisää taikinaan 1rkl kaakaota.
Lisää kun vatkaat kermavaahtoa mansikan makuista pinkkiä tomusokeria.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kyllä tulee aina itse leivottua ku se on myös niin mukavaa ja ihanaa syödä omatekosia juttuja!! Jep, pitää vähän väriä ja makua antaa leivoksille ja kokeilla kaikkee kivaa!!! 😀