21.2.2017
Kardemumma marengit:
3 kananmunan valkuaista (huoneenlämpöistä)
200g tomusokeria
1 tl rouhittua kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
3 tippaa sitruunamehua
Täyte:
Mansikkahilloa
Kermavaahtoa
tai
2 dl vispikermaa vatkattuna kermavaahdoksi + 200 g maustamaton tuorejuusto + 1 tl vaniljasokeria + 1 rkl sitruunamehua
12 marenkia eli 6 ”pullaa”
Putsaa ja kuivaa huolella yleiskoneen astia.
Siirrä huoneenlämpöiset valkuaiset kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Lisää hellästi siivilöity tomusokeri ja vatkaa ainakin 10 minuuttia kunnes kreemi on kirkkaan valkoinen.
Lisää kardemumma, vaniljasokeri ja sitruunamehu.
Vatkaa vielä hetken.
Siirrä seos pursotuspussiin ja pursota uunipeltiin leivinpaperin päälle haluamasi muodot.
Siirrä uunipelti uuniin ja kuivata noin 100 asteessa (ei enemmän kuin 100) vähintään 2-3 tuntia.
Anna marenkien jäähtyä rauhassa vaikka yön yli.
Valitse suunnilleen saman muotoiset marengit.
Käännä yksi ylösalasin pohjaksi ja laita päälle vähän mansikkahilloa ja kermavaahtoa (tai tuorejuustotäyte).
Aseta toinen marenki hatuksi.
Tarjoile hauskat laskiaismarengit heti! 😀
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5594 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
On kyllä kauniit marengit! <3