25.10.2016
Kuivakakku:
Puolikas Myskikurpitsa (noin 600g)
2 kananmunaa
3 dl täysmaitoa
0,5 dl öljyä
5 dl jauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl kanelia
Ripaus muskottipähkinää
Kuorrute Halloweeniksi:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2-3 rkl appelsiinimehua
Mustaa geeliväriä
Salmiakkirouhetta
1 iso kuivakakku:
Putsaa, kuori ja paloittele myskikurpisa kunnolla.
Älä heitä siemeniä pois vaan paahda kuivalla pannulla suolalla!
Siirrä palat mixeriin ja raasta todella pieneksi paloiksi.
Lisää mixeriin vielä kananmunat, öljy, maito ja sokeri.
Jatka sekoittamista kunnes seos on kaunis oranssi ja tasainen. Saa olla pieniä paloja joten älä soseuta täysin.
Sekoita nyt kuivat aineet keskenään.
Siirrä kurpitsasose kulhoon ja siivilöi kuivat aineet sekaan pikkuhiljaa vatkaen.
Siirrä taikina kakkuvuokaan tai silikoni vuokaan ja voitele tarvittaessa.
Paista uunissa 180 astetta noin 60 min kunnes kakku on saannut kauniin värin.
Jos epäröit kokeile kypsyys tikulla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Se on paras tapa käyttää kurpitsaa 😀 Herkkuihin! Itselläkin myös jäi puolet käyttämättä 😀