Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Kurpitsakuivakakku

25.10.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_5372_600x600.jpg


Kuivakakku: 

Puolikas Myskikurpitsa (noin 600g)

2 kananmunaa

3 dl täysmaitoa

0,5 dl öljyä

5 dl jauhoja

1 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1/2 tl kanelia

Ripaus muskottipähkinää

Kuorrute Halloweeniksi:

200g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

2-3 rkl appelsiinimehua

Mustaa geeliväriä

Salmiakkirouhetta


1 iso kuivakakku: 


Putsaa, kuori ja paloittele myskikurpisa kunnolla.

Älä heitä siemeniä pois vaan paahda kuivalla pannulla suolalla!

Siirrä palat mixeriin ja raasta todella pieneksi paloiksi.

Lisää mixeriin vielä kananmunat, öljy, maito ja sokeri.

Jatka sekoittamista kunnes seos on kaunis oranssi ja tasainen. Saa olla pieniä paloja joten älä soseuta täysin.

Sekoita nyt kuivat aineet keskenään.

Siirrä kurpitsasose kulhoon ja siivilöi kuivat aineet sekaan pikkuhiljaa vatkaen.

Siirrä taikina kakkuvuokaan tai silikoni vuokaan ja voitele tarvittaessa.

Paista uunissa 180 astetta noin 60 min kunnes kakku on saannut kauniin värin.

Jos epäröit kokeile kypsyys tikulla.

Kategoriat

HalloweenHelpot ja nopeatKahvikakutKakkupohjatMuut juhlapöydän kakutSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_20181013_120229_400x400.jpgUgolinonSeikkailutKurpitsakuppikakkuja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8542_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Jouluinen Maitokreemikakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8520_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Joulupiparellit
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6289_400x400.jpgUgolinonSeikkailutEspresso-PlumCake
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6393_400x400.jpgUgolinonSeikkailutTorta Mimosa
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6251_400x400.jpgUgolinonSeikkailutLaskiaismarenkileivokset
6

Kommentit (5)

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
8.11.2016 08:36

Se on paras tapa käyttää kurpitsaa 😀 Herkkuihin! Itselläkin myös jäi puolet käyttämättä 😀

sokeriruusu
7.11.2016 23:19

Nyt tiiän mitä teen tuolla puolikkaalla myskikurpitsalla mikä jäi keitosta 😊 mulla oli kyllä iso kun kokonaipaino oli lähes 2 kg….

Kinuskiemo
26.10.2016 11:22

Tuolla ohjeen tummansävyisellä kuorrutteella tämä kakku on Halloweenina todella juuri oikea kuivakakku. 🙂

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
26.10.2016 10:31

Kyllä! Kaikki Halloween kakut on tehty perinteisellä pohjalla mutta mielestäni kurpitsa antaa sen oikein maun ja tunnelman! Muutenkin tuo makeutta ja kosteutta kakkuun 😀

Minä täytin ison silikonivuoan vaan puoleksi kun jätin osan taikinasta toisen herkkuun!
Mutta tätä kun tekee näillä mitoilla saa ison hienon kakun ihan perus kuivakakkuvuoalla 🙂

Kinuskiemo
25.10.2016 15:11

Kyllä myskikurpitsaan pitäisi tutustua. Jos vielä kuivakakkua ei ole Halloweeniksi tullut mietittyä, niin sehän on tämä! 🙂

Oliko sinulla tuossa ehkä vähän pienempi kakkuvuoka? Oliko pienempi kuin 1,5 litran vetoinen? Vai arvioinko kuvasta väärin?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa