Pohja:
100g digestive tai marie keksejä
100g voita
Pohjahyytelö:
10 kirsikkaa
1/2 sitruunan mehu
0,5 dl Kriek-olutta
1dl sokeria
1 liivatelehti
Täyte:
2dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 sitruunan kuori ja mehu
3 liivatelehteä
1 dl Kriek-olutta
Päällyshyytelö:
2 dl kriek-olutta
2 liivatelehteä
Käytä koristeluun suklaata ja tuoreita kirsikoita. Kriek pullot ovat yleensä 0,25l. Osta siis 2.
20cm kakkuvuoka:
- Vuori avattava kakkuvuoka pohjalta leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla.
- Sulata voi ja murskaa keksit. Liitä ne yhteen ja sekoita kunnolla. Kaada murut vuokaan ja tasoita tiivisti pohja lusikan avulla. Anna jäähtyä jääkaapissa noin 10min.
- Valmista pohjahyytelö. Pehmennä liivatelehti kylmässä vedessä. Putsaa kirsikat ja laita ne kattilaan kiehumaan sokerin, sitruunamehun ja oluen kanssa kunnes seos muuttuu paksuksi. Lisää pehmeä liivate ja sekoita. Kaada seos keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 30min.
- Valmista täyte. Pehmennä liivatelehti kylmässä vedessä. Vatkaa kulhossa kuohukerma sokerilla vaahdoksi. Lisää sekaan tuorejuusto, sitruunan kuori ja mehu, Kriek-olut ja vatkaa uudelleen taas hetken. Kiehauta pari rkl olutta ja sulata siihen liivatelehti. Kaada liuos vaahtoon ja vatkaa taas pikkasen niin kaikki aineet sekoittuu kunnolla.
- Kaada vaahto keksipohjan päälle, tasoita ja anna levätä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
- Päällyyshytelöön pehmennä liivatelehti kylmässä vedessä. Kiehauta 2 rkl olutta ja sulata liivatelehti siihen. Kaada liuos kulhoon ja päälle loput olueesta. Sekoita ja kaada varovasti ja hitaasti kakun päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa noin 1-2 tuntia.
Kun kakku on hyytynyt ota kakkuvuoan reunat pois, reunakalvo pois ja siirrä koko kakku puhtaasti tarjoiluastialle.
Koristele suklaalla ja tuoreilla kirsikoilla. Itse ripottelin vielä päälle pikkasen kultatomua 😉
Nauti ihanasta kakusta lasillisen Kriek-oluen kanssa sillä se tuo maut esille ja myös ymmärrät mistä mausta on kyse!
Nami!!!!!!!!