14.12.2015
Piparit:
570g jauhoja
200g voita
2dl tummaa siirappia
1 1/2 rkl kanelia
1 rkl jauhettua inkivaariä
1 tl jauhettua neilikkaa
1 rkl pomeranssia
Ripaus ohutta mustapippuria
Ripaus suolaa
Ripaus muskottipähkinää
Kuorrutus:
250g tomusokeria
2 valkuaisia
1 tl sitruuna mehua
Elintarvikeväriä (maun mukaan)
Noin 50 piparia:
Vatkaa yleiskoneella tai sähkövatkaimella siirappi, sokeri ja voi kunnon kermaiseksi vaahdoksi.
Sekoita kulhossa mausteet ja jauhot. Siivilöi suoraan vaahtoon varovasti ja aina vatkaen.
Lisää taikinaan 5 rkl vettä ja sekoita vielä hetken.
Ota taikina työtasolle ja vaivaa lopulta käsin ja muodosta kunnon jämäkän ja sileään taikinapallon.
Pyöritä kelmuun ja anna taikinan levätä jääkaapissa noin 1-2 tuntia.
Kauli taikina hyvin ohueksi (jos tykkäät paksuista pipareista jätä taikina hieman paksuksi, mutta tarkkaile paistoaika) ja leikkaa muoteilla haluamasi piparit.
Ota ylijäänyt taikina pois ja vaivaa sillä uusi taikinalevy. Vältä nostaa pipareita, sillä ne ovat herkkiä repeämään, niin valmista suoraan muotit uunipaperin päällä.
Paista uunissa 180 astetta noin 10-15 min.
Anna jäähtyä kunnolla.
Valmista kuorrute vatkaamalla kunnolla valkuaiset. Lisää pikkuhiljaa siivilöity tomusokeri ja mehu. Värjää seos.
Siirrä seos pursotuspussiin ja koristele piparit.
Anna jäähtyä yön yli.
Anna jähmettyä.
– Kiva vaihtoehto piparimuotteja!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos! 🙂 Pitäähän pienelläkin olla oma keksi ku niin ahkerasti tehny töitä 😀 <3