26.11.2015
POHJA
4 kananmunaa
3dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2 tl ruoka soodaa
1,5tl leivinjauhetta
2tl kanelia
1tl vanilliinisokeria
0,5tl suolaa
3-4 porkkanaa
1,5dl öljyä
KUORRUTUS:
400g tuorejuustoa
1,5dl tomusokeria
1tl vanilliinisokeria
1-2tl appelsiini mehua
Raasta porkkanat.
Vispaa kananmunat, sokerit ja suola vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhot kananmuna vaahtoon ja sitten porkkanat.
Lisää öljyä vatkaen.
190 C 45min. Voideltu vuoka.
Sekoita tuorejuusto, tomusokeri, vanilliinisokeri.
Lisää 1tl appelsiini mehua. Tarvittaessa 2.
Leikkaa kakku kahteen levyyn ja laita kreemi väliin.
Kreemiä käytetään kuorrutukseen kunnon määrä mutta jos haluat käyttää mielikuvitusta sokerimassan kanssa niin voitele kakun pintä kreemillä ja koristele sokerimassa niin että se liimautuu kiinni kakkuun.
Jos päätät että kuorrutukseen tulee muuta kuin juustokreemi niin käytä täytteeseen puolikas annos. ( eli 200g tuorejuustoa).
Nam nam nam!!!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
@mari-johanna Kiitos kovasti! 🙂 Ideana onkin että Ugo olisi sivun leipuri ja minä sen ääni 😀 Reseptejä löytyy monta sataa, vaikka yli puolet ovat suolaisia herkkuja. Kunhan pikkuhiljaa saan leivokset ja kakut tännekin kirjoiteltua 😀 Tulipas se lumikin jo, niin saadaan ihanaa joulu tunnelmaa ja mausteisia tuoksuja! 😀