4.12.2015
250g sokeria
250g jauhoja
1dl öljyä
3 kananmunaa
2dl vanilja jogurttia
1/2tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
Raastettua tuoretta inkivääriä
Raastettua appelsiininkuorta
1 tl kanelia
1 dl suklaanappuloita (voi jättää myös pois)
10: lle
Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon jogurtti ja mausteet. Vatkaa vielä hetken.
Lisää siivilöity jauho, leivinjauhe ja ruokasooda. Vatkaa hetken.
Lisää öljy ja sulkaanappulat (tai luumut/rusinat).
Vatkaa vielä hetken ja kaada seos voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (jos ei löydy kelpaa ihan normaali, itse suosin aina silikoonivuoat ku niin helposti kakku irtoaa niistä).
Paista uunissa 160 astetta noin 50-60 min. Kokeille hammastikulla onko kakku jo kypsä. Jos hammastikkuun jää taikinaa kakku on vielä raaka sisältä, niin jatka paistamista vielä hetken.
Ota kakku pois uunista, jäähdytä pikkaisen ja ripottele tomusokeria päälle!
Nam!!!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2559 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kakun perinteisessä vanhassa reseptissä kuuluu rusinat ja luumut mutta siitä on monta eri versioo mihin ei tuu niitä ollenkaan. Se on säilyttäny nimen taikinan ja muodon takia mutta tulee aina se päämauste nimen perään niinku appelsiini, suklaa tai jogurtti. Nimi pikkaisen huijaa mutta kun joulu on, suklaa pois ja rusinoita tai luumuja sekaan! 🙂 Pitääkin korjata reseptin kuvaus niin on selkeämpi! 🙂