26.11.2015
Murotaikinasta tehty keksit ovat Italian perinteiset sunnuntai herkut. Niitä on suklaan, kahvin, pistaasin ja ties kuinka monta eri makuisia vielä.
Murotaikina valmistetaan perinteisesti käsin, mutta on olemassa myös toinen versio jossa pehmeämpi taikina pursotetaan eri muotoihin. Tässä teille pursotettujen keksien resepti sitrus tuoksulla.
375g jauhoja
2 kananmunaa
1 keltuainen
150g tomusokeria
250g huoneenlämpöistä voita
1/2 tl vanilliinisokeria
2kpl sitruunan, mandariinin tai appelsiininkuorta raastettuna
200g tummaa leivontasuklaata
1tl raastettua sitruskuorta (sen minkä olette valinnut)
Noin >30 keksejä:
Laita yleiskoneen kulhoon siivilöity tomusokeri voin, vanilliinisokerin ja sitruksien kuoren kanssa. Vatkaa 10 min.
Lisää kananmunat yksitelleen, aina vatkaen. Lisää keluainen ja vatkaa vielä minuutin.
Lisää lopuksi siivilöity jauho ja jatka vatkaamista kunnes seos muuttuu sileäksi ja jämäkäksi taikinaksi.
Siirrä taikina isoon pursotuspussiin ja pursota uunipaperille haluamasi muotoon pieniä keksejä (ympyröitä, sydamiä, ruusuja, S, 8 tai tikkuja).
Anna keksien levätä kylmässä noin tunti ja paista sitten uunissa 180 astetta noin 10-15min kunnes pinta on kaunis kultainen muttei ruskea.
Anna keksien jäähtyä.
Sulata suklaa hauteella ja lisää sitruskuori. Voit käyttää isoa ja pientä kattilaa jos ei muuta löydy.
Dippaa keksien päät suklaan ja anna jäähtyä ja jähmettyä.
Nauti ihanat keksit vaikka teen kanssa!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tekipä mieleni tehdä jotain keksejä, ja niinpäs tein näitä. 🙂
Ihan alkuun kerron sen verran, että kerran olen murotaikinaa yrittänyt ihan ohjeen mukaisesti pursottaa pikkuleiviksi, mutta nokarettakaan ei silloin tyllan läpi ulos tullut. Suututti jonkin verran sillon. Mutta tämä sinun ohjeesi oli ihan huippu!
En omista yleiskonetta, joten ihan sähkövatkainta käytin. Siksi tein nyt vain puolikkaan annoksen, kun ajattelin, että jos koko annos on liian suuri käsin vatkattavaksi. Mutta ensi kerralla teen kyllä koko annoksen. En tosin ihan kymmentä minuuttia jaksanut vatkata. Jossain kuuden minuutin kohdalla armahdin itseni. 🙂 Mutta ihan kiitettävästi onnistuivat siitä huolimatta. Kiitti tosi paljon tästä ohjeesta!