30.11.2015
POHJA:
1 rulla/paketti piirakkataikinaa (suolainen)
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
Ripaus muskottipähkinää
Suolaa
Pippuria
TÄYTE:
100g tuoretta pinaattia
200g fetajuustoa
1 valkosipulikynsi
Oliiviöljyä
Chiliä (kuivattu/murskattu)
Suolaa
Kauli taikina ohueksi uunipaperin avulla. Siirrä taikinalevy varovaisesti voideltuun kakkuvuoaan ja muotoile kunnolla pohja.
Tee haarukalle pieniä reikiä porjaan. Jätä ylimääräset taikinat törröttämään.
Vatkaa 3 kananmunaa, kerma ja mausteet.
Kypsennä pinatit öljyssä ja lisää suola, chili (oman maun mukaan) ja valkosipuli. Ota lopussa valkosipuli pois. Kaada pinaatti jo vuoassa olevaan taikinaan päälle ja lisää vähän fetaa. Kaada kermaseos ja ripottele vielä vähän fetaa pinnalle.
Kaada kananmunaseos täytteen päälle ja käännä ylimääräset reunat sisäänpäin nipistelemällä sormien päillä. Pitää näyttä kehykseltä. 🙂
Sitten vain uuniin 170 astetta noin 50-55min.
Pinnan pitää olla kultainen.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä