26.11.2015
600g jauhoja
200g sokeria
200g pehmeä voi
5 kananmunaa
1 pussi kuivahiivaa
1 sitruunan raastettu kuori
–
1 kananmuna voiteluun
Kananmunia ja nonparelleja koristeluksi.
Sekoita kulhossa siivilöity jauho, sokeri ja kuivahiiva pehmeän voin kanssa. Lisää kananmunat ja sitruunankuori. Vaivaa taikina hyvin pehmeäksi ja sileäksi. Muotoile taikinasta haluamasi muoto tai tee iso letti ja muotoile kori tai pesä. Tee tuoreen kananmunaan pieni reikä neulalla ja asettele se leivoksen keskelle. Ota pieniä taikina suikaleita ja kiinnitä kananmuna pohjaan kiinni. Voitele kananmunalla ja koristele nonparelleilla.
Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää pikkasen jauhoja vähän kerralla.
Paista uunissa 200 astetta noin 30-40 min.
Tee kananmunan pohjaan ihan pieni reikä neulalla, niin että kananmuna kypsyy sisältä tasaiseksi eikä hajoaa 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä