26.11.2015
Tarina kertoo että Amerikassa ’70 luvulla oli hyvin kuuma kesä.
Joka kodissa ilmastointi puhalsi jatkuvasti niin että yksi päivä alueen sähkökeskus ylikuormittui ja johti koko Brooklyn alue blackout:iin.
Sattumalla kokki oli lomailemassa New Yorkissa samana aikana ja ihmeissään sähkökatkosta katteli Brooklynia rakennuksineen joka oli pimeä ja musta muotokuva.
Siitä sai inspiraation mustaan ja korkeaan kakkuun joka sai kunniaksi nimen Brooklyn Blackout.
Niinkuin kaikki Amerikkalaiset kakut, tamakin on hyvin korkea eikä leveä.
Taikinaa ja täytettä tällä reseptillä tulee paljon. Jos haluatte voitte puolittaa annoksia.
Minä en käyttänyt 2 kakkuvuokaa niinku resepti sanoaa, mutta kaadoin taikinan suoraan uunipellille ja leikkasin reunavuoalla kakkulevyjä.
Pohjaan:
340g jauhoja
200g voita
520g sokeria
4 kananmunaa
90g kaakaota
2tl ruokasoodaa
2tl leivinjauhetta
320g täysmaitoa
1tl vanilliinisokeria
Ripaus suolaa
Kuorrutus ja täyte:
1,2l kylmää vettä
750g sokeria
1 1/2 tkl hunajaa
190g kaakaota
300g maissitärkkelystä
120g voita
Pohjaan: Vatkaa voi, vanilliinisokeri ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallan aina vatkaen. Sekoita kulhossa siivilöity jauho, ruokasooda, leivinjauhe ja suola. Jaa jauhot kahteen osaan ja lisää toiseen kaakao. Lisää jauhot vähitelleen kananmunavaahtoon aina vatkaen. Lisää jauhojen kanssa myös vuorotellen maito ja voi (hiaman sulanut). Vatkaa lisää kunnolla.
Jakaa taikina kahteen eri kakkuvuokaan (voideltu ja jauhottu) ja paista uunissa 180 astetta 30-40min. Kokeile aina tikulla onko kakku kypsä ja jatka tarvittaessa paistamisen. Anna jäähtyä kunnolla.
Kuorrutus ja täyte: Kiehauta kattilassa 900ml vettä, johon on lisätty sokeri, hunaja ja kaakao. Ota kattila heti liedeltä pois kun alkaa kuplia. Sulata maissitärkkelys 300ml kylmään veteen ja kaada se suklaaseokseen voin kanssa. Siirrä kattila taas liedelle va pyöritä vispilällä kunnes kreemi muuttuu paksuksi. Anna jäähtyä kunnolla (mielummin muutama tunti jääkaapissa sekottaen sillöin tällöin).
Leikkaa kakkujen yläosat pois ja murskaa ne.
Leikkaa kakut keskeltä ja täytä kreemillä. Kuorruta samalla koko kakku. Ripottele murskattua kakkupohjaa ympärille. Koristele pursottimella. 🙂
Anna jäähtyä jääkaapissa hetken tai mielummin yön yli.
Olkaa varovaisia täytteiden kanssa, älä laita liikaa kreemiä muuten koko kakku valuu ja lässähtää!!!!!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
hauska tarina kakulla ja oikein herkulliselta vaikuttaa1