Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Ampparikakku

4.7.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_3746_600x600.jpg

IMG_3744



Hunajakakkupohja:


250 g jauhoja

50 g perunajauhoja

3 kananmunaa

1 kananmunan valkuainen

80 ml öljyä

180 ml täysmaitoa

1 tl ruokasoodaa

2 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

1 sitruunankuori raastettuna

150 ml hunajaa

Pieni ripaus suolaa

Hunaja-maitokreemi:

180 g kondensoitu maito

3,5 dl vispikermaa

2 liivatelehteä

2 rkl hunaja

1 tl vanilliinisokeria

Koristelu:

Sokerimassaa (mustaa, keltaista, valkoista)

Lakua

24 kakkuvuoka:


Aloita kreemistä.

Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä reilu 5 minuuttia.

Lämmitä 3rkl vispikermaa ja sulata liivatteet siihen.

Vatkaa kulhossa vispikerma kovaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään kondensoitu maito, kerma jossa liivatteet, hunaaja ja vanilliinisokeri.

Kaada seos varovasti kermavaahtoon ja sekoita hitaasti ja kunnolla kunnes kreemi on tasainen ja kuohkea.

Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin lepäämään reiluksi tunniksi.

Valmista sitten kakkupohja.

Sekoita ja siivilöi kaikki kuivat aineet keskenään.

Vatkaa kananmunat, kananmunan valkuainen ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.

Lisää aina hitaasti vatkaen öljy.

Lisää sitten hitaasti aina vatkaen maito.

Lisää sitten sitruunan kuori ja vanilliinisokeri.

Lisää siivilöity jauho ja muut kuivat aineet hitaasti niin että taikina ei lässähdä.

Lisää hunaaja ja vatkaa vielä hitaasti niin että kaikki aineet sekoittuu varmasti.

Voitele kakkuvuoka öljyllä ja sitten jauhoilla. Taputa ylimääräset pois.

Kaada taikina ja paista uunissa 180 astetta noin 40 min.

Pinta pitä olla kunnon kultainen väriltään ja näyttää siltä että on pieni kuori.

Kokeile hammastikulla kypsyys mutta ala avaa uunia liian aikasin muuten kakku lässähtää.

Ota kakku pois uunissa ja jäähdytä oikein kunnolla ritilän päällä.

Leikkaa kakku 3 osaksi. Laita jokaisen levyn väliin hunajamaitokreemiä.

Käytä kakkuvuoan reunat ja reunakalvoa avuksi niin saat tasaisen tuloksen.

Levitä vielä oikein ohut kerros kreemiä kakun päälle jos koristelet sokerimassalla.

Kauli sokerimassa ohueksi ja peitä kakku. Koristele mielesi mukaan.

Käytä korostuksiin, jaloille ja sarville lakua.

Koristele vielä kukilla.

Leikkaa vaikka servietit siipien muotoseksi ja aseta kakun viereen.

Hauska ja tarpeellinen esillepano! 🙂

Kategoriat

KakkupohjatKesäPääsiäinenTäytteetTeemajuhlat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_20181013_120229_400x400.jpgUgolinonSeikkailutKurpitsakuppikakkuja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8542_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Jouluinen Maitokreemikakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8520_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Joulupiparellit
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6289_400x400.jpgUgolinonSeikkailutEspresso-PlumCake
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6393_400x400.jpgUgolinonSeikkailutTorta Mimosa
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6251_400x400.jpgUgolinonSeikkailutLaskiaismarenkileivokset
6

Kommentit (6)

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
5.7.2016 10:07

Hih kiitos <3 🙂

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
5.7.2016 06:39

Onpas ihanan värikäs ja symppis! Tuli oikein hyvälle tuulelle itekin tässä :D. Ihan alkoi tekemään kakkua mieli nyt…..

maris
Kinuskileipomo maris
4.7.2016 17:39

No tämä on kyllä sekä hauska että täydellinen ja epäilemättä herkullinen!
Valloittava hyväntuulen kakku. 🙂

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
4.7.2016 12:46

Kiitos! 😀 Näppäily virheitä sattuu aina 😀
Toisen Kinuskilepipomon ampparikakku oli myös todella suloinen!
Hunaja antaa lisää makua kakkuun ja saa hienon värin aikaseksi!
Oli työläistä koristella kun eilen oli niin kuuma ja kosteaa. Massat meinas sulata käsiin. Mutta hauskan sen pitää olla eikä täydellinen 😀 😀

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
4.7.2016 12:41

Iski painovirhepaholaisia paholainen! Tarkoitin kukkais pörriäistä. … en suinkaan kukas pörriäistä! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
4.7.2016 12:39

No voi Veikkoset sentään….. aiemmin täällä sivulla pörräsi ihana Maija Mehiläinen ja nyt taisi sivulle lentää Maijan sisko, suloinen Marja Mehiläinen,varsinainen kukas pörriäinen! 🙂
Aivan kertakaikkiaan suloinen ja hauska kakku! Olet nähnyt paljon vaivaa ja totta, mikäs sen parempi yhdistelmä kuin ampparit ja hunaja! On varmasti herkullinen kakku,minä voisin palan ottaa kiitos!
Selkeät tarkat ohjeet kuvineen lisänä,peukkuja sulle! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa