15.2.2016
Perinteisiä vaaleita keksejä:
250g jauhoja
2 kananmunan keltuaisia
100g tomusokeria
140g kylmää voita
Sitruunan kuori raastettuna (haluttaessa)
1 tl vanilliinisokeria
Ripaus suolaa
Kahvikeksejä:
250g jauhoja
2 kananmunan keltuaisia
100g tomusokeria
140g kylmää voita
1 tl vahvaa kahvirouhetta (espresso)
1 tl vanilliinisokeria
Ripaus suolaa
Suklaakeksejä:
250g jauhoja
2 kananmunan keltuaisia
100g tomusokeria
140g kylmää voita
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Ripaus suolaa
Pistaasikekejä:
250g jauhoja
2 kananmunan keltuaisia
100g tomusokeria
140g kylmää voita
3 rkl pistaasipähkinärouhetta
1 tl vanilliinisokeria
Ripaus suolaa
Kuorrutus:
Tummaa taloussuklaata tai valkoista leivontasuklaata
Noin 500g taikinamöykky (20-30 keksiä):
Vatkaa mixerissa tai yleiskoneella (murotaikina vatkaimella) siivilöyty jauho ja kylmä voi, niin että muodostuu hyvin hiekkainen taikina.
Kaada taikina työalustalle ja lisää siivilöyty tomusokeri, sitruunan kuori tai suklaajauho tai kahvirouhe tai pistaasirouhe ja keltuaiset (älä heitä pois valkuaisia, voit käyttää sitä vaikka herkullisissa marengeissa).
Vaivaa taikina hyvin sileäksi ja nopeasti, mielummin sormien päillä, niin ettei se kerkee lämpenee.
Jos taikina jää jotenkin kovaksi tai murenee liian helposti, kasta pikkaisen kädet kylmään veteen ja jatka vaivaamista.
Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 30 min lepäämään. Kauli taikina ohueksi ja muotoile keksit. Käytä mitä ikinä keksimuotteja tulee mieleen!
Paista uunissa 180 astessa noin 15 min, kunnes pikkasen raunat ottavat kauniin kultaisen värin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
@maris Heippa! Hienoa että keksit maistui ja onnistuvat! Ne ovat vielä muutaman päivän jälkeenkin ihanan mureita!
Suklaa tosiaan on herkkua vaan lisää muttei pakollinen! 😀
Kyllä, taikina on aika herkkä ja murenee hyvin helposti. Joskus meinaa lähtee hermot. Tosiaan, se riippuu nesteista ja kananmunien koosta (kun kaikki keltuaiset ovat aina erilaisia).
Teit aivain oikein kun lisäsit pari rkl kylmää vettä, joudun joskus itsekin! Se auttaa taikinaa notkistumaan eikä pilaa sen makua! 😀
Oikein hyviä herkkuhetkiä! 🙂 <3