Mutta ennen alottamista pieni Italialainen kreemi nimi-opas:
Crema Diplomatica : Crema Chantilly ja crema pasticciera sekoitus.
Crema Chantilly: Perinteinen kermavaahto vatkattuna vaniljalla ja tomusokerin kanssa.
Crema Pasticcera: Italialainen kreemien kuningas. Koostuu maidosta, kananmunan keltuaisista, vaniljasta ja sitruunasta. Suurustetaan jauhoilla tai Maizenalla. Tämä on käytetyin kreemi konditoriassa. Tätä voi maustaa suklaalla, marjoilla, kahvilla, pähkinöillä ja vaikka millä muuta.
Pohja:
5 munan sitruuna-sokerikakkupohja
Valmistukseen 1 sitruunan kuori
Crema diplomatica al limone (sitruuna täytekreemi):
4 kpl kananmunan keltuaisia
3 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl vaniljakreemijauhetta
Kostutus:
2 dl kiehuvaa vettä
2 rkl sokeria
0,5 dl limoncelloa
1/2 sitruunan mehu
Sokerimassa tai pursotettuja kukkia
20 x 10 cm kakkuvuoka tai normaali matala 24 cm kakkuvuoka:
Valmista sitruuna-sokerikakkupohja.
Menetelmä on kakkupohjaan on ihan sama.
Saat sitruunan makua lisäämällä vatkaus vaiheessa kuohkeaan kreemiin yhden sitruunan raastetun kuoren.
Jäähdytä kakku oikein hyvin.
Sillä aikaa kun kakku on uunissa valmista sitruuna täytekreemi.
- Mittaa maito suoraan pieneen kattilaan.
- Halkaise vanilja tanko ja lisää maitoon. Lisää samalla sitruunan kuoren liuskoja (perunaveitsellä saa hyvin leikattua palasia).
- Keitä seosta hiljalleen noin 10min niin aromit pääsevät vapautumaan.
- Ota vaniljatanko ja sitruunan kuoret pois.
- Sekoita kulhossa vispilällä sokeri ja kananmunan keltuaiset. Seosta ei tarvitse vatkaa.
- Lisää sitten jauhot vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi kreemiksi.
- Kaada vähän kerrallaan maito kananmunaseoksen päälle ja sekoita vispilällä tasaiseksi nesteeksi.
- Siirrä seos taas kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä kunnes neste muuttuu paksuksi kreemiksi.
- Sen pitää jäädä lusikan päälle.
- Tähän saattaa mennä reilut 10 minuuttia. Jos tuntuu että tämän ajan jälkeen ei millään neste muutu paksuksi lisää sormilla vähän lisää jauhoja.
- Siirrä kreemi kulhoon ja peitä kelmulla. Anna kreemin jäähtyä kunnolla. Sekoita vähän välin niin jäähtyy nopeasti eikä jähmety liikaa. Jos jähmettyy ei hätää, sekoittamalla kunnolla notkistuu taas. (Crema pasticcera)
- Kun kreemi on täysin kylmä vatkaa toisessa kulhossa kuohukerma, vaniljasokeri ja vaniljakreemijauhe paksuksi kermavaahdoksi. (Crema Chantilly)
- Yhdistä nyt kermavaahto ja kreemi.
- Vatkaa tasaiseksi vaalean keltaiseksi kreemiksi. (Crema Diplomatica)
- Peitä kulho taas kelmulla ja anna levätä jääkaapissa vielä 30 min.
- Tämän jälkeen kreemi on käyttövalmis.
- Käytä aika hyväkseen ja valmista kostutusliemi:
- Sulata sokeri kiehuvaan veteen.
- Lisää sitruunamehu ja limoncello.
- Sekoita kunnolla.
Nyt voit kasaa kakun.
- Leikkaa pohja kolmeen osaan.
- Käännä kakun hattu ylösalasin je leikkaa veitsellä täytettä pois. Modosta niin kiekko.
- Ota siis pois kakun sisustaa ja murenna sitä. Varo kuitenkin ettet revi liikaa täytettä sillä kakku pitää olla napakka.
- Siirrä kakun sisustaa sivuun vaikka lautaselle. Älä murenna liikaa. 1 cm palaisia.
- Leikkaa nyt kakun keskiosasta saman kokoinen kiekko ja jätä vain kakun reunat. Murenna sisustaa ja siirrä lautaselle talteen.
- Ota viimeisestä palastakin vähän sisustaa pois mutta ei liikaa sillä se muodostaa pohjaa.
- Peitä kelmulla kakkuvuoka jossa kakku on paistettu.
- Siirrä kakun hattu pohjalle ja kosteuta liemellä.
- Täytä ”allas” kreemillä ja myös vähän reunojen päällekin.
- Aseta toinen kakkurengas päälle ja kosteuta taas.
- Levitä lisää kreemiä.
- Kosteuta nyt kakun pohja ja siirrä vuokaan. Paina hieman koko kakkua.
- Käännä vuoka ylösalasin ja irrota kakku.
- Ota kelmu pois.
- Kuorruta koko kakku paksulla kreemikerroksella.
- Kiinnitä nyt kakun muruset reunoihin ja koko pinnalle.
- Aseta kakun päälle muruset niin että kakusta tulee hieman pyöreämpi.
- Älä jätä pintoja paljaaksi.
- Ripotte nyt kakun päälle tomusokeria.
Koristele sokerimassa tai pursotettujen kukkien kanssa.
Anna kakun maustua jääkaapissa ainakin 2 tuntia tai mielummin yön yli.
Äläs nyt höpsi, osaat sinä yhä kirjoittaa! <3 Näitä kirjotushäriöitä nyt tulee jokaiselle. Ja tekevälle sattuu! Mutta kysymällä asiat kyllä selviää. 🙂
Ja sinulla on niin hyviä, selkeitä ja kauniita kuvia, että ne kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.
Terkkuja Ugolinolle minultakin! Kermavaahto on ihan parasta. 😉