Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Amarettojuustokakku

Leipomo: UgolinonSeikkailut
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6004_600x600.jpg

 Pohja:


Amaretto kekskejä

1/3 dl Amaretto Disaronno likööriä

Täyte:

2 dl kuohukermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl vaniljasokeria

1 dl Amaretto Disaronno likööriä

3 kpl liivatelehteä

Kuorrutus:

100g tummaa leivontasuklaata

1 dl kuohukermaa

Koristeluun:

Amaretto keksejä

Kultaisia strösseleitä

Kultaista elintarvike-tomuväriä

15 cm avattava kakkuvuoka:

Peitä kakkuvuoan pohja leivinpaperilla, aseta reunat paikoilleen ja laita vuoka kiinni.

Leikkaa ylimääräinen paperi pois ja aseta reunoille vielä reunakalvo.

Aseta pohjalle kauniisti Amaretto keksit ja kastele niitä pikkaisen Amaretto Disaronnolla sudilla.

Laita liivatelehdet astiaan kylmään veteen pehmeentymään noin 5 min ja kun valmiit purist ylimääräset vedet pois.

Kiehauta 3 rkl kuohukermaa ja sulata pehmeä liivate siihen.

Sekoita seos kunnolla niin ei jää sattumia.

Vatkaa kulhossa kuohukerma vaniljasokerin kanssa vaahdoksi.

Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää Amaretto Disaronnoa ja vatkaa vielä kunnolla.

Lisää lopuksi liivate-kerma seos kreemiin ja vatkaa taas kunnolla.

Siirrä kreemi kakkuvuokaan keksien päälle.

Siirrä kakku jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia tai mieluiten yön yli.

Ota varovasti kakkuvuoan reunat pois ja sitten reunakalvo.

Aseta kakku tarjoilulautaseen ja siirrä takasin jääkaappiin.

Palottele suklaa kulhoon.

Kiehauta kuohukerma ja kaada suklaan päälle.

Anna levätä 5 minuuttia ja siiten sekoita tasaiseksi vispilällä.

Anna hetken jäähtyä jos liian kuuma ja kaada sitten kauniisti kakun päälle.

Koristele vielä Amaretto kekseillä ja strösseleillä.

Levitä keksien päälle vielä vähän kultaista tomuväriä pensselillä niin saat hienon efektin kakkuun.

Siirrä jääkaappiin tarjoiluun asti.

Nauti kakusta!!

Ainesosat:

Suklaa

Kategoriat:

Juusto- ja hyydykekakutMakuja maailmaltaMuut juhlapöydän kakut
- Helppo 3

Kommentit (3)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa