4.11.2016
Pohja:
4 huoneenlämpöistä kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
4 rkl jauhoja
1 rkl perunajauhoa
3 rkl tummaa kaakaota
Voikreemi:
200 g lämpöistä voita
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljakreemijauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunan keltuaista
Lisäksi:
Appelsiinimarmelaadia
200 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
10-12 annosta:
Vatkaa oikein kuhkeaksi vaaleaksi vaahdoksi kananmunat ja sokeri.
Sekoita kulhossa kaikki kuivaat aineet ja siivilöi ne mukaan kananmunavaahtoon.
Sekoita kunnolla tasaiseksi taikinaksi mutta varoa ettei lässähdä.
Kaada seos 40×30 uunivuokaan joka on peitetty leivinpaperilla.
Levitä ja tasoita ohuesti koko pellin mittaan.
Paista uunissa 200 astetta noin 10-12 minuuttia.
Ota uunista pois ja ripottele päälle kunnolla sokeria ja kumuoa heti toisen leivinpaperin päälle.
Ota pohjan leivinpaperi varovasti irti ja anna pohjan jäähtyä.
Valmista sillä aikaa voikreemi.
Vatkaa kuohkeaksi kreemiksi pehmonen voi, tomusokeri, vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri.
Lisää keltuaiset ja vatkaa vielä.
Levitä pohjan päälle ohut kerros marmelaadia ja sitten kunnolla kreemiä.
Kääri leivinpaperin avulla koko pohja tiiviksi rullaksi jättämällä sauman alapuolelle.
Hajoita suklaalevy kulhoon ja kiehauta kuohukerma.
Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja anna levätä 5 min.
Sekoita sitten hitaasti mutta kunnolla vispilallä kerma niin että muuttuu kiiltäväksi kreemiksi.
Leikkaa kääretorttun päät pois.
Kaada kääretorttun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa noin tunnin.
Koristele ja tarjoile kaikille herkullinen rulla! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kyllä Ugolino tietää! Hän on jo nauttinut tavallisempaa unelmatorttua niin monta kertaa, että nyt piti saada jotain erilaista. 😉 Ja hauskasti ja herkullisesti erilaista tuli. Appelsiinimarmeladi sopii kivasti piristämään kreemiä tortun sisällä.(Itse olen monesti käyttänyt sellaista marmeladia, jossa on appelsiinin kuorisuikaleita mukana. Sekin sopii.) Pisteenä tuon herkullisen tortun päällä on suklaakreemillä päällystys ja sievä kukkasia kasvava kookoshiutale(?)polku. 🙂