26.10.2016
Donitsit:
Puolikas Myskikurpitsa (noin 600g)
2 kananmunaa
3 dl täysmaitoa
0,5 dl öljyä
5 dl jauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl kanelia
Ripaus muskottipähkinää
Kuorrute:
200g maustamatonta tuorejuustoa
60 g pehmeää voita
1 dl tomusokeria
2-3 rkl appelsiinimehua
(Maitoa tarvittaessa)
–
Mustaa geeliväriä
Salmiakkirouhetta
24 donitsia:
Putsaa, kuori ja paloittele myskikurpisa kunnolla.
Älä heitä siemeniä pois vaan paahda kuivalla pannulla suolalla!
Siirrä palat mixeriin ja raasta todella pieneksi paloiksi.
Lisää mixeriin vielä kananmunat, öljy, maito ja sokeri.
Jatka sekoittamista kunnes seos on kaunis oranssi ja tasainen. Saa olla pieniä paloja joten älä soseuta täysin.
Sekoita nyt kuivat aineet keskenään.
Siirrä kurpitsasose kulhoon ja siivilöi kuivat aineet sekaan pikkuhiljaa vatkaen.
Voitele öljyllä donitsipelti ja kaada jokaisen muottiin taikinaa. Jätä kuitenkin vähän turpoamisvaraa.
Paista uunissa 180 astetta noin 15-20 min kunnes donitsit ovat saaneet kauniin värin.
Jos epäröit kokeile kypsyys tikulla.
Anna donitsien jäähtyä kunnolla ja ota vuoasta pois.
Anna vielä jäähtyä.
Sekoita leveässsä kulhossa tuorejuusto, tomusokeri, appelsiinimehu ja pehmeä voi.
Jos seos on liian napakka lisää maitoa juoksuttamiseen.
Dippaa donitsit kunnolla kreemiin ja aseta ritilälle kreemipuoli ylöspäin.
Ripottele päälle strösseleitä tai Halloween sokerikoristeita.
Voit myös värjätä osan kreemistä mustalla geelivärillä ja ripotella niihin päälle salmiakkirouhetta.
Anna jähmettyä kylmässä hetken.
Ps. Voit myös käyttää sama taikina kuivakakun tekemiseen. Sillöin paistoaika on 60 minuuttia. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Salmiakkirouhekin antaa enemmän mustaa väriä ja makua, joka mielestäni sopi aika hyvin kurpitsan kanssa! 😀