Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Halloween Kurpitsadonitsit

26.10.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_5384_600x600.jpg

Donitsit: 

Puolikas Myskikurpitsa (noin 600g)

2 kananmunaa

3 dl täysmaitoa

0,5 dl öljyä

5 dl jauhoja

1 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1/2 tl kanelia

Ripaus muskottipähkinää

Kuorrute:

200g maustamatonta tuorejuustoa

60 g pehmeää voita

1 dl tomusokeria

2-3 rkl appelsiinimehua

(Maitoa tarvittaessa)

Mustaa geeliväriä

Salmiakkirouhetta

24 donitsia: 


Putsaa, kuori ja paloittele myskikurpisa kunnolla.

Älä heitä siemeniä pois vaan paahda kuivalla pannulla suolalla!

Siirrä palat mixeriin ja raasta todella pieneksi paloiksi.

Lisää mixeriin vielä kananmunat, öljy, maito ja sokeri.

Jatka sekoittamista kunnes seos on kaunis oranssi ja tasainen. Saa olla pieniä paloja joten älä soseuta täysin.

Sekoita nyt kuivat aineet keskenään.

Siirrä kurpitsasose kulhoon ja siivilöi kuivat aineet sekaan pikkuhiljaa vatkaen.

Voitele öljyllä donitsipelti ja kaada jokaisen muottiin taikinaa. Jätä kuitenkin vähän turpoamisvaraa.

Paista uunissa 180 astetta noin 15-20 min kunnes donitsit ovat saaneet kauniin värin.

Jos epäröit kokeile kypsyys tikulla.

Anna donitsien jäähtyä kunnolla ja ota vuoasta pois.

Anna vielä jäähtyä.

Sekoita leveässsä kulhossa tuorejuusto, tomusokeri, appelsiinimehu ja pehmeä voi.

Jos seos on liian napakka lisää maitoa juoksuttamiseen.

Dippaa donitsit kunnolla kreemiin ja aseta ritilälle kreemipuoli ylöspäin.

Ripottele päälle strösseleitä tai Halloween sokerikoristeita.

Voit myös värjätä osan kreemistä mustalla geelivärillä ja ripotella niihin päälle salmiakkirouhetta.

Anna jähmettyä kylmässä hetken.

Ps. Voit myös käyttää sama taikina kuivakakun tekemiseen. Sillöin paistoaika on 60 minuuttia. 🙂

Kategoriat

HalloweenHelpot ja nopeatKahvikakutLeivoksetMuut juhlapöydän kakutMuuta makeaaSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_20181013_120229_400x400.jpgUgolinonSeikkailutKurpitsakuppikakkuja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8542_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Jouluinen Maitokreemikakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8520_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Joulupiparellit
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6289_400x400.jpgUgolinonSeikkailutEspresso-PlumCake
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6393_400x400.jpgUgolinonSeikkailutTorta Mimosa
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6251_400x400.jpgUgolinonSeikkailutLaskiaismarenkileivokset
6

Kommentit (2)

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
26.10.2016 11:59

Salmiakkirouhekin antaa enemmän mustaa väriä ja makua, joka mielestäni sopi aika hyvin kurpitsan kanssa! 😀

Kinuskiemo
26.10.2016 11:29

Voi nam! Näyttää ja kuulostaa herkulliselta. Nuo tummakuorrutteiset sulavat varmati nopeasti haamujuhlijoiden suussa! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa