Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Puolukkakuutiot

21.10.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_5053_600x600.jpg


Pohjaan:

450 g jauhoja
2 kananmunaa
80 g sokeria
120 g pehmeää voita
1 tl leivinjauhetta
200g vaniljajogurttia

Crumble:

150 g jauhoja
100 g voita
100 g sokeria

Lisäksi:

300 g tuoreita puolukoita
Mantelijauhoja
Mantelirouhetta

30 x 20 vuoka tai hieman isompi : 

Valmista ekana crumble taikina. Sekoita jauhot, sokeri ja nypitty voi keskenään. Työskentele käsillä kunnon sileä taikina. Jos taikina on liian kuiva lisää tilkka maitoa sekaan.
Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin hetkeksi lepäämään.
Valmista pohja. Sekoita isolla lusikalla kananmunat, sokeri, pehmeä voi ja vaniljajogurtti keskenään.
Sekoita kulhossa jauhot ja leivinjauhe ja siivilöy kreemin päälle nätisti.
Sekoita lopuksi kakki kunnolla. Jos taikina on liian tukeva lisää maitoa.
Voitele ja jauhoa nelikulmanen vuoka.
Kaada kreemi päälle ja ripottele oikein kunnolla mantelijauhoa ja rouhetta.
Aseta puolukat tasaisesti koko pinnan alueelle.

Ota crumbletaikina pois jääkaapista ja murenna se puolukoiden päälle niin että peittyvät.
Ripottele vielä mantelirouhetta päälle.

Paista uunissa 180 astetta noin 50-60 min vuoan koosta riippuen (jos pieni vuoka niin taikina on korkeampi ja kestää enemmän).
Kokeile hammastikulla että kakku on kypsä.
Ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä kunnolla.

Leikkaa kakku kuutioksi ja tarjoile aamupalaksi, välipalaksi tai vaikka jälkkäriksi! 🙂

Ainesosat

Puolukka/karpalo

Kategoriat

KahvikakutLeivoksetMuut juhlapöydän kakutMuuta makeaaSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_20181013_120229_400x400.jpgUgolinonSeikkailutKurpitsakuppikakkuja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8542_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Jouluinen Maitokreemikakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8520_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Joulupiparellit
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6289_400x400.jpgUgolinonSeikkailutEspresso-PlumCake
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6393_400x400.jpgUgolinonSeikkailutTorta Mimosa
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6251_400x400.jpgUgolinonSeikkailutLaskiaismarenkileivokset
6

Kommentit (4)

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
22.10.2016 21:58

Kiitos! Maistu töissäkin kun kuutiot hävisi heti pöydältä 😀 joo, maris, kreemi tarkoittaa tossa vaiheessa kakkupohjaa 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
22.10.2016 19:04

Voi sentään, kun on mehevän ja herkullisen näköistä! Tekisi kyllä hirmuisesti mieli jossain välissä itsekin kokeilla. 🙂
Nyt kyselen varmasti taas tyhmiä, mutta onko niin, että ohjeessa tuo kreemi tarkoittaa pohjataikinaa?

Kinuskiemo
22.10.2016 13:21

Teitpä taas mainion ja kiinnostavan piirakan. Puolukat maistuvat siinä maukkaan pohjan ja herkullisen murukerroksen välissä. Jos aamupalaksi tai välipalaksi, niin nam! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
22.10.2016 07:32

Monta hyvää vaihe kuvaa olet ottanut ja tuo alimmainen on ehdottomasti mielestäni paras,piirakka valmiina ja mehevänä odottaa syöjäänsä! Kyllä on maukkaan näköinen!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa