21.10.2016
Pohjaan:
450 g jauhoja
2 kananmunaa
80 g sokeria
120 g pehmeää voita
1 tl leivinjauhetta
200g vaniljajogurttia
Crumble:
150 g jauhoja
100 g voita
100 g sokeria
Lisäksi:
300 g tuoreita puolukoita
Mantelijauhoja
Mantelirouhetta
30 x 20 vuoka tai hieman isompi :
Valmista ekana crumble taikina. Sekoita jauhot, sokeri ja nypitty voi keskenään. Työskentele käsillä kunnon sileä taikina. Jos taikina on liian kuiva lisää tilkka maitoa sekaan.
Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin hetkeksi lepäämään.
Valmista pohja. Sekoita isolla lusikalla kananmunat, sokeri, pehmeä voi ja vaniljajogurtti keskenään.
Sekoita kulhossa jauhot ja leivinjauhe ja siivilöy kreemin päälle nätisti.
Sekoita lopuksi kakki kunnolla. Jos taikina on liian tukeva lisää maitoa.
Voitele ja jauhoa nelikulmanen vuoka.
Kaada kreemi päälle ja ripottele oikein kunnolla mantelijauhoa ja rouhetta.
Aseta puolukat tasaisesti koko pinnan alueelle.
Ota crumbletaikina pois jääkaapista ja murenna se puolukoiden päälle niin että peittyvät.
Ripottele vielä mantelirouhetta päälle.
Paista uunissa 180 astetta noin 50-60 min vuoan koosta riippuen (jos pieni vuoka niin taikina on korkeampi ja kestää enemmän).
Kokeile hammastikulla että kakku on kypsä.
Ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä kunnolla.
Leikkaa kakku kuutioksi ja tarjoile aamupalaksi, välipalaksi tai vaikka jälkkäriksi! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos! Maistu töissäkin kun kuutiot hävisi heti pöydältä 😀 joo, maris, kreemi tarkoittaa tossa vaiheessa kakkupohjaa 🙂