Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Kategoria: Leivokset,  Muuta makeaa,  Pullat, munkit ja donitsit,  Syksy Nähty 2124 kertaa
 
17.10.2016
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIKorvapuustibuffa: perinteisiä, salmiakki ja pistaasikorvapuusteja


Korvapuustitkin kaipaavat jotain uutta niin perinteisiin korvapuustien rinnalta löytyy salmiakki ja pistaasikorvapuusteja!

PULLATAIKINA: 

2,5 dl täysmaitoa

25 tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa

1/2 tl jauhettua kardemummaa

1 kananmuna

1 dl sokeria

Ripaus suolaa

Noin 7-7,5 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

70 g pehmeää voita

Raesokeria

PERINTEINEN TÄYTE:

Voita

Sokeria

Vaniljasokeria

Kanelia

SALMIAKKITÄYTE:

Voita

Sokeria

Vaniljasokeria

Turkinpippurirouhetta

PISTAASITÄYTE:

Voita

Pistaasikreemiä (voi jättää pois jos vaikeaa löytää)

Pistaasirouhetta

Vaniljasokeria

Noin 20 kpl yhteensä:

Lämmitä maito 40 asteeseen ja sulata siihen hiiva.

Lisää sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja kananmuna.

Sekoita kunnolla ja lisää sitten suola.

Lisää vähän kerralla jauhot.

Sekoita taikina kunnolla käsillä.

Lisää pehmeä voi vähän kerralla ja vaivaa kunnes taikina on sileä ja tasainen.

Siirrä taikina kulhoon ja peitä liinalla.

Laita vaikka uuniin kohoamaan rauhassa noin 2 tuntia.

Vaivaa taikinasta ilmat pois ja muodosta pitkä levy.

Leikkaa levy 3 osaan ja anna kaikkien osien levätä liinan aklla vielä 10 min.

Ripottele jokaisen päälle sokeria ja vaniljasokeria niin että koko levy peittyy kauniisti.

Älä kuitenkaan liiottele.

Nypi pieniä voi paloja jokaisen levyn päälle.

Ripottele yhteen levyn päälle kanelia, toiseen salmiakkirouhetta ja toiseen pistaasikreemiä ja rouhetta.

Rullaa taikinalevyt pitkulaiseksi jättämällä sauman alle.

Leikkaa rullasta sitten kolmioita.

Aseta pellille ja paina peukalolla kapeampaa kohtaa joka pitäisi jäädä yläpuolelle.

Niin syntyy korvapuustiit.

Anna vielä kohota liinan alla 30 min.

Vatkaa kananmuna ja voitele huolellisesti joka puolelta.

Ripottele päälle raesokeria tai täytteen rouhetta.

Paista uunissa 225 astetta 10 minuuttia.

Nauti lämpimänä! 🙂