Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Mansikka-Appelsiini Synttärikakku

19.9.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_5102_600x600.jpg

 
Pohja:

5 kananmunaa

x x Sokeria

90 % jauhoja

10 % perunajauhoja

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhoa

Täyte ja kuorrutus:


200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl vispikermaa

1 rkl vaniljakreemijauhetta

200 g tuoreita mansikoita

0,5 dl Cointreau appelsiinilikööriä

1 appelsiininkuori raastetruna

Kostutus:

1,5 dl vettä

0,5 dl Cointreau

0,5 dl appelsiinimehua

Kuorrutus:

200 g valkoista suklaata

2 dl vispikermaa

Pinkkiä geeliväriä

20 cm korkea vuoka:


Ota pöydälle 3 isoa samankokoista lasia. Riko yhteen kananmunat.

Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria.

Mittaa kolmanteen lasiin 90 % jauhoa ja 10 % perunajauhoa.

Kaikki 3 lasia pitää olla saman verran täysiä.

Siirrä nyt yleiskoneeseen kananmunat ja sokeri.

Lisää myös vaniljasokeri ja vatkaa kaikki vähintään 10 min niin että syntyy vaalea ja todella kuohkea kreemi.

Lisää jauhoihin leivinjauhe ja siivilöi kananmunakreemiin vähän kerralla. Vaikka kolmeen osaan. Sekoita oikein hellästi jauhot vaahtoon nuolijalla joka kerta kun lisäät sitä pikkaisen. Varoa ettei kreemi lässähdä.

Paista uunissa 175 astetta noin 45-50 min.

Älä avaa uunia ennen kun tämä aika on kulunut muuten kakku lässähtää.

Siirrä kakkuvuoka sivuun jäähtymään noin 10 min jonka jälkeen ota vuoasta pois ja anna jäähtyä kunnolla ritilällä, vaikkapa yön yli liinan alla.

Leikkaa kakku kolmeen osaan.

Sekoita kulhossa Cointreau ja vesi.

Vatkaa toisessa kulhossa oikein kuohkeaksi vaahdoksi vispikerma ja vaniljakreemijauhe. Lisää sitten tuorejuusto, vatkaa hetken ja lopuksi sitten Cointreau. Vatkaa vielä ja maista kreemi onko tarpeeksi makua.

Viipaloi mansikat ohueksi.

Peitä kelmulla kakkuvuoka ja aseta kakun pohja ensin, kostuta kunnolla.

Levitä vähän kreemiä ja aseta mansikkavipaleet kauniisti koko alueelle.

Peitä mansikat kreemillä ja aseta toinen kakkulevy päälle.

Kostuta ja tee sama prosessi uudelleen kakun hattuun asti.

Paina hieman kakkua ja ota pois vuosta ja irrota kelmu.

Kuorruta kakku kauniisti kreemillä. Voit käyttää myös muutaman geeliväripilkun kreemin päälle ja levittää sitä, niin muodostuu kuvio.

Laita kakku jääkaappiin odottamaan.

Lämmitä vispikerma melkeen kiehuvaksi.

Murenna valkosuklaa ja kaada lämmin kerma päälle.

Anna suklaan sulata rauhassa noin 5 min ilman mitään pyörittelyä.

Sekoita suklaa sit kunnolla ja lisää geeliväriä.

Sekoita tasaiseksi ja anna ihan hetken jäähtyä.

Tämä kuorrutus ei ole kovin paksu.

Kaada suklaa kakun päälle keskelle niin että sitten valuu reunoilta epätasaisesti.

Kakun kylmyys estää pohjaan asti ganachen valumisen ja jos valuu ei haittaa, lopputulos on silti pinkki kiiltävä monivärinen kakku! 🙂

Suosittelen valuttamaan pariin otteeseen 10 min jääkaapin jälkeen, sillä kuorrutus on tosiaan aika vetistä.

Anna kakun muhia jääkaapissa ainakin 1-2 tuntia ennen tarjoilua niin kerkee kosteutuu hyvin.

Koristele kakku marengeillä, mansikoilla tai mielen mukaan.

Hyvää syntymäpäivää!! 😀


Ainesosat

MansikkaSitruuna/appelsiini/lime

Kategoriat

KlassikotMuut juhlapöydän kakutSyntymäpäivätTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_20181013_120229_400x400.jpgUgolinonSeikkailutKurpitsakuppikakkuja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8542_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Jouluinen Maitokreemikakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8520_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Joulupiparellit
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6289_400x400.jpgUgolinonSeikkailutEspresso-PlumCake
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6393_400x400.jpgUgolinonSeikkailutTorta Mimosa
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6251_400x400.jpgUgolinonSeikkailutLaskiaismarenkileivokset
6

Kommentit (7)

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
14.10.2016 23:03

Kiitos kaikille todella paljon <3 Jostain syystä ei tully sähköpostini ilmoitus viesteistä joten pahoittelen etten vastannut aikasemmin 🙁 <3

Kinuskiemo
20.9.2016 11:50

Tämä on onnen kakku ja hyvän mielen kakku. Kakku hehkuu iloa ja hyvää tuulta. Ja herkku se on, kakusta ja kakkupalasta näkee, että se sulaa suussa. Onnea ja iloa sinulle! 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
19.9.2016 21:17

Aivan upea kakku! ja onnea näin jälkikäteen 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
19.9.2016 18:01

Oletpas komean kakun juhlapäiväsi kunniaksi leipaissut! 🙂 Todella herkullisen näköistä ja kauniit värit. Paaaaljon onnea!

sininen
Kinuskileipomo sininen
19.9.2016 16:56

Ja Onnea!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
19.9.2016 16:54

No vaikka ei leipuri juhlista välitä, niin aina se kakku kuitenkin maistuu, ja varsinkin jos itsellä on synttärit! Isot synttärit onnittelut sinulle! 🙂
Tämän kakun kanssa on ollut hyvä juhlia, miten kaunis ja varmasti maistuva! 🙂

sininen
Kinuskileipomo sininen
19.9.2016 16:50

Nätti koristelu kakun pinnalla! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa