19.9.2016
5 kananmunaa
x x Sokeria
90 % jauhoja
10 % perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhoa
Täyte ja kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
200 g tuoreita mansikoita
0,5 dl Cointreau appelsiinilikööriä
1 appelsiininkuori raastetruna
Kostutus:
1,5 dl vettä
0,5 dl Cointreau
0,5 dl appelsiinimehua
Kuorrutus:
200 g valkoista suklaata
2 dl vispikermaa
Pinkkiä geeliväriä
20 cm korkea vuoka:
Ota pöydälle 3 isoa samankokoista lasia. Riko yhteen kananmunat.
Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria.
Mittaa kolmanteen lasiin 90 % jauhoa ja 10 % perunajauhoa.
Kaikki 3 lasia pitää olla saman verran täysiä.
Siirrä nyt yleiskoneeseen kananmunat ja sokeri.
Lisää myös vaniljasokeri ja vatkaa kaikki vähintään 10 min niin että syntyy vaalea ja todella kuohkea kreemi.
Lisää jauhoihin leivinjauhe ja siivilöi kananmunakreemiin vähän kerralla. Vaikka kolmeen osaan. Sekoita oikein hellästi jauhot vaahtoon nuolijalla joka kerta kun lisäät sitä pikkaisen. Varoa ettei kreemi lässähdä.
Paista uunissa 175 astetta noin 45-50 min.
Älä avaa uunia ennen kun tämä aika on kulunut muuten kakku lässähtää.
Siirrä kakkuvuoka sivuun jäähtymään noin 10 min jonka jälkeen ota vuoasta pois ja anna jäähtyä kunnolla ritilällä, vaikkapa yön yli liinan alla.
Leikkaa kakku kolmeen osaan.
Sekoita kulhossa Cointreau ja vesi.
Vatkaa toisessa kulhossa oikein kuohkeaksi vaahdoksi vispikerma ja vaniljakreemijauhe. Lisää sitten tuorejuusto, vatkaa hetken ja lopuksi sitten Cointreau. Vatkaa vielä ja maista kreemi onko tarpeeksi makua.
Viipaloi mansikat ohueksi.
Peitä kelmulla kakkuvuoka ja aseta kakun pohja ensin, kostuta kunnolla.
Levitä vähän kreemiä ja aseta mansikkavipaleet kauniisti koko alueelle.
Peitä mansikat kreemillä ja aseta toinen kakkulevy päälle.
Kostuta ja tee sama prosessi uudelleen kakun hattuun asti.
Paina hieman kakkua ja ota pois vuosta ja irrota kelmu.
Kuorruta kakku kauniisti kreemillä. Voit käyttää myös muutaman geeliväripilkun kreemin päälle ja levittää sitä, niin muodostuu kuvio.
Laita kakku jääkaappiin odottamaan.
Lämmitä vispikerma melkeen kiehuvaksi.
Murenna valkosuklaa ja kaada lämmin kerma päälle.
Anna suklaan sulata rauhassa noin 5 min ilman mitään pyörittelyä.
Sekoita suklaa sit kunnolla ja lisää geeliväriä.
Sekoita tasaiseksi ja anna ihan hetken jäähtyä.
Tämä kuorrutus ei ole kovin paksu.
Kaada suklaa kakun päälle keskelle niin että sitten valuu reunoilta epätasaisesti.
Kakun kylmyys estää pohjaan asti ganachen valumisen ja jos valuu ei haittaa, lopputulos on silti pinkki kiiltävä monivärinen kakku! 🙂
Suosittelen valuttamaan pariin otteeseen 10 min jääkaapin jälkeen, sillä kuorrutus on tosiaan aika vetistä.
Anna kakun muhia jääkaapissa ainakin 1-2 tuntia ennen tarjoilua niin kerkee kosteutuu hyvin.
Koristele kakku marengeillä, mansikoilla tai mielen mukaan.
Hyvää syntymäpäivää!! 😀
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kaikille todella paljon <3 Jostain syystä ei tully sähköpostini ilmoitus viesteistä joten pahoittelen etten vastannut aikasemmin 🙁 <3