13.9.2016
Pohja:
5 dl täysjyvä spelttijauhoja
150 g kylmää voita
1/2 dl kylmää vettä
Täyte:
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 l kanttarelleja
50 g speckiä
100 g pippurista tuorejuustoa
Tuoretta tinjamia
Tuoretta persiljaa
Ripaus valkopippuria
Mustapippuria rouheena
Suolaa
6 annosta:
Leikkaa speck pieneksi ohueksi suikaleksi ja paista kanttarellien kanssa pannulla 1/2 tl oliiviöljyllä ja suolalla kuunes liha on rapea ja kanttarellit kypsiä.
Laita spelttijauho kulhoon.
Lisää kylmä voi ja sekoita muruksi sormien päällä. Lisää vesi ja työskentele taikina nopeasti sileäksi palloksi.
Voitele ja jauhoile piirakkavuoka.
Aseta taikina kauniisti ja tasaiseksi reunoille ja pohjaan.
Tee pieniä reikiä haarukalla pohjaan.
Kaada kanttarellit ja speck täyte taikinan päälle tasaiseksi.
Sekoita kerma, kananmunat, tuorejuusto, yrtit ja mausteet ja kaada kanttarellien päälle.
Laita piirakka uuniin 200 astetta noin 45-50min.
Nauti heti salaatin kanssa!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Heippa taas Mari-Johanna!
Olen ollut lähes kuukausi Sisiliassa täysin lomalla! Tulin takasin viikko sitten 😀 Pitäähän heti sitä tulla moikkailemaan tänne uusilla syksyn resepteillä! 😀