Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Kategoria: Muut suolapalat,  Suolaiset piirakat,  Syksy Nähty 9013 kertaa
 
13.09.2016
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTISyksyn Kanttarellipiirakka


Lomat on pidetty ja Ugolinon kanssa ollaan taas Suomessa. Ei kauan mennyt kun hella ja uuni on taas kovassa käytössä. Saatiin toisena päivänä varmaan kilo tuoreita kanttarelleja niin ajatteltiin tehdä osasta piirakkaa. Pohjaan käytin spelttijauhoja tuomaan lisää syksyä tähän ruokaan! Oli aika nam! 🙂 Lisäksi Suklaataikinatempauksesta saatu piirakkavuoka meni kokeiluun! 😛

Pohja:

5 dl täysjyvä spelttijauhoja

150 g kylmää voita

1/2 dl kylmää vettä

Täyte:

2 dl kuohukermaa

2 kananmunaa

1 l kanttarelleja

50 g speckiä

100 g pippurista tuorejuustoa

Tuoretta tinjamia

Tuoretta persiljaa

Ripaus valkopippuria

Mustapippuria rouheena

Suolaa


6 annosta:

Leikkaa speck pieneksi ohueksi suikaleksi ja paista kanttarellien kanssa pannulla 1/2 tl oliiviöljyllä ja suolalla kuunes liha on rapea ja kanttarellit kypsiä.

Laita spelttijauho kulhoon.

Lisää kylmä voi ja sekoita muruksi sormien päällä. Lisää vesi ja työskentele taikina nopeasti sileäksi palloksi.

Voitele ja jauhoile piirakkavuoka.

Aseta taikina kauniisti ja tasaiseksi reunoille ja pohjaan.

Tee pieniä reikiä haarukalla pohjaan.

Kaada kanttarellit ja speck täyte taikinan päälle tasaiseksi.

Sekoita kerma, kananmunat, tuorejuusto, yrtit ja mausteet ja kaada kanttarellien päälle.

Laita piirakka uuniin 200 astetta noin 45-50min.

Nauti heti salaatin kanssa!