Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Ugolinon Mansikkakakku

18.7.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_4002_600x600.jpg

 



Pohja:

4 kananmunaa

1,5 dl sokeria

1 dl jauhoja

0,5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 sitruunan raastettu kuori


Mansikkamelba:

500g tuoreita mansikoita

1 tl sokeria

1/2 sitruunan mehu


Kostutus:

2 dl mansikkamehua (tiiviste + vesi)

3 rkl mansikkamelbaa


Täyte:

2 dl vispikermaa

250 g mascarponea 

3 dl mansikkamelbaa

3 kpl liivatelehtiä

2 rkl sokeria

1 tl vaniljakreemijauhetta

1/2 sitruunanmehu

Kuorrutus: 

200g tuoreita mansikoita

3 kpl liivatelehtiä

2-3 dl mansikkamehua (tiivistemehu käy hyvin)


24 cm vuoka : 


Vatkaa yleiskoneella voimakkaasti ja pitkään kananmunat ja sokeri niin että seos vaahtoutuu, vaalenee ja paisuu ainakin kaksinkertaiseksi. Sähkövatkaimellakin onnistuu jos voimat riittää.

Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää varoen aina vatkaen kananmunaseokeen. Varoo ettei taikina lässähtä.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka ja kaada kakkutaikina siihen.

Paista 180 astetta noin 40 min minuuttia.  Kokeile aina hammastikulla kypsyys.

Älä avaa uunia liian aikasin ja nopeasti sillä pehmeä kakkupohja lässähtää samantien.

Anna kakkupohjan jäähtyä kunnolla. Ota vuosta pois ja leikkaa tarvittaessa jos liian korkeä.

Laita kakkun vuoan reunat takasin ja peitä reunakalvolla.

Tee sormilla tai pyörellä tikulla reikiä sinne tänne jokapuolelle kakkuun. Saavat olla syviä.

Valmista sitten mansikkamelba. 

Ota mansikoita vihreät hatut pois ja survo sauvasekoittimella sokerilla ja sitruuunamehulla kunnes kastike muuttuu kiiltäväksi.

Kostuta kakkupohjalla sekoittamalla mansikkamelba ja mansikkamehu keskenään. 

Kaada vielä pikkaisen melbaa pohjan päälle.

Valmista täyte.

Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä reilut 5 min. 

Lämmitä noin 3rkl vispikermaa ja sulata siihen puristetut livatteet. 

Vatkaa kovaksi vaahdoksi vispikerma, vaniljakreemijauhe ja sokeri. 

Lisää vispikerma mansikkamelba ja liivatekerma perään. Sekoita kunnolla ja varovasti ettei lässähdä.

Kaada kakkupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 3-4 tuntia tai mieluiten yön yli.

Levitä sitten vielä vähän melbaa päälle. 



Pehmennä taas liivatelehdet kylmässä vedessä.

Lämmitä noin 0,5 dl laimennettua mansikkatiivistemehua kattilassa ja sulata siihen puristetut liivatteet.

Lisää loput mansikkahehusta kulhoon ja sekoita.

Lisää vielä 3 rkl mansikkamelbaa (tämä osa käyty siivilällä läpi).


Viipaloi mansikat ohuesti ja asettele kauniisti kakun päälle. 

Kaada mansikkaseos ja anna hyytyä jääkaapissa toiset 2-3 tuntia.

Nauti heti ihanasta mansikkakakusta! <3 

 

Ainesosat

Mansikka

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKakkupohjatKesäKlassikotMuut juhlapöydän kakutTäytteet

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_20181013_120229_400x400.jpgUgolinonSeikkailutKurpitsakuppikakkuja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8542_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Jouluinen Maitokreemikakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8520_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Joulupiparellit
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6289_400x400.jpgUgolinonSeikkailutEspresso-PlumCake
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6393_400x400.jpgUgolinonSeikkailutTorta Mimosa
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6251_400x400.jpgUgolinonSeikkailutLaskiaismarenkileivokset
6

Kommentit (6)

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
24.7.2016 00:16

Äitini toi tuliaisena noita alustoja Italiasta jokusen aikaa sitten. Ovat paksua ja tukevaa muovia. Niitä voi käyttää aina uudelleen pesun jälkeen. Käteviä 😀

Kinuskikissa
23.7.2016 17:25

Ok! 🙂 Kaunis muuten tuo pitsireunainen alusta. Onko se paperinen?

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
23.7.2016 11:33

Kiitos! <3 Reseptistä tulee 1 kakku. Tosin pohjan leikkasin pikkaisen tasaisemmin ja melbaa saattaa jäädä vähän yli. Mutta parempi että sitä on reilusti niin mansikkakin maistuu paremmin! 🙂

Kinuskikissa
23.7.2016 09:56

Mmm… Tämä kakku on varmasti taivaallista ja tosi mansikkaista! Hyvät on raaka-aineet! Sitruuna antaa sopivasti makua pohjaan. Tuleeko ohjeella muuten yksi vai kaksi kakkua? Kuvissa näyttäisi olevan useampi.

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
19.7.2016 08:28

Kiitos <3 Taisi kyllä olla hyvää kun katosi 20minuutissa pöydältä 😀

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
19.7.2016 08:16

Kuulostaa ja näyttää hyvältä! 🙂 Kyllä työkavereiden kelpasi kahvitauolla tulla! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa