Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Leivokset,  Muffinssit Nähty 13095 kertaa
 
11.07.2016
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTISuklaisia Kuppikakkuja


Olen pitkään halunnut kokeilla tummalla olueella tehtyjä suklaakakkuja ja muffinseja. Kuulemma se antaa mehevyyttä ja parantaa suklaan maun. Viihdoinkin sain tämän aikaseksi. Pitää sanoa että herkullisia! 🙂 Pehmeä ja todella kevyt suklaamuffinsi jossa suklaasydän ja vaniljainen tuorejuusto kuorrute!

Muffinsit:

2 dl Stout-Olutta

115g jauhoja

165 g muskovadosokeria

115g pehmeää voita

2 kananmunaa

50g kaakaota

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

Ganache: 

2 dl Stout-Olutta

3 rkl muskovadosokeria

200g leivonta tummaa suklaata

Kuorrutus:

200g tuorejuustoa

2 dl vispikermaa

1 rkl vaniljakreemijauhetta

14 annosta: 

Vatkaa yleiskoneella pehmeä voi ja muskovadosokeri.

Lisää kananmunat yksi kerralla. Pidä huoli ennenkuin lisäät toisen että se on hyvin imeytynyt vaahtoon.

Sekoita kuivat aineet keskenaan ja siivilöi kaikki huolellisesti.

Lisää jauhot vaahtoon hitaasti vähän kerralla ja vuorotellen oluen kanssa.

Vatkaa kaikki kunnes taikina on kiiltävä ja sileä.

Jaa muffinvuokiin tasaisesti.

Jos käytät paperisia vuokia sinun pitää käyttää 2 x muffin tai olla muffinpelti muuten ne levähtää!

Silikooni vuoat on siitä hyvä että ovat kovempia.

Paista uunissa 180 astetta noin 25 min.

Avaa uuni vasta 25min jälkeen ja kokeile hammastikulla onko muffinsit kypsiä.

Anna kaiken jäähtyä rauhassa.

Valmista stout ganache.

Keitä 2 dl olutta ja sokeri kunnes muuttuvat paksuksi siirapiksi. Se tapahtuu nopeasti joten pyörittele sitä kokoaika ettei vaahdot kuohu liikaa.

Siirrä sama kattila sitten kuumaan vesihauteeseen. Murenna suklaa sekaan ja hämmennä nätisti kunnes kaikki on sulannut.

Anna hetken jäähtyä.

Tee pienellä lusikalla muffinsien päälle keskellä syvä kolo ja täytä ganachella.

Peitä reikä ylimääräsellä taikinalla ja paina tiivisti.

Vatkaa vispikerma ja vaniljakreemijauhe oikein kovaksi vaahdoksi.

Lisää sitten tuorejuusto.

Vatkaa vielä.

Siirrä seos pursotuspussiin ja koristele muffinsit kauniilla kuorrutteella!

Ripottele vaikka vähän espressojauhetta koristeeksi ja makua antamaan!

Ps! Älä heitä ylimääränen taikina pois. Murskaa se ja sekoita muutamalla rkl ganachella ja muotoile käsillä palloja. Laita pallot tikkuihin. Eli tee niistä CakePopseja!!!!! 🙂