11.7.2016
Muffinsit:
2 dl Stout-Olutta
115g jauhoja
165 g muskovadosokeria
115g pehmeää voita
2 kananmunaa
50g kaakaota
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
Ganache:
2 dl Stout-Olutta
3 rkl muskovadosokeria
200g leivonta tummaa suklaata
Kuorrutus:
200g tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
14 annosta:
Vatkaa yleiskoneella pehmeä voi ja muskovadosokeri.
Lisää kananmunat yksi kerralla. Pidä huoli ennenkuin lisäät toisen että se on hyvin imeytynyt vaahtoon.
Sekoita kuivat aineet keskenaan ja siivilöi kaikki huolellisesti.
Lisää jauhot vaahtoon hitaasti vähän kerralla ja vuorotellen oluen kanssa.
Jaa muffinvuokiin tasaisesti.
Jos käytät paperisia vuokia sinun pitää käyttää 2 x muffin tai olla muffinpelti muuten ne levähtää!
Avaa uuni vasta 25min jälkeen ja kokeile hammastikulla onko muffinsit kypsiä.
Valmista stout ganache.
Keitä 2 dl olutta ja sokeri kunnes muuttuvat paksuksi siirapiksi. Se tapahtuu nopeasti joten pyörittele sitä kokoaika ettei vaahdot kuohu liikaa.
Siirrä sama kattila sitten kuumaan vesihauteeseen. Murenna suklaa sekaan ja hämmennä nätisti kunnes kaikki on sulannut.
Anna hetken jäähtyä.
Peitä reikä ylimääräsellä taikinalla ja paina tiivisti.
Vatkaa vispikerma ja vaniljakreemijauhe oikein kovaksi vaahdoksi.
Lisää sitten tuorejuusto.
Vatkaa vielä.
Siirrä seos pursotuspussiin ja koristele muffinsit kauniilla kuorrutteella!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hihi! Kiitos kiitos! Olut on yllättävän hyvä leivoksissa! Ei maistu lähes ollenkaan ja kuplat auttavat kohoamisessa kunnolla 😀 Ugolino aina vahtii ja haistaa kaikkea. Jos ei tykkää pää kääntyy jos on hyvää niin kieli tulee ulos ja nuollaan viiksiä 😀