21.6.2016
200 g jauhoja
350 g manitoba jauhoja (löytyy Prismasta ja Cittarista. Jos ei löydy niin voi käyttää perus jauhoja mutta itse en kyllä vaihtaisi)
15 g tuorehiivaa
70 ml kädenlämpöistä maitoa
100 g sokeria
6 kananmunaa
250 g pehmeää voita
Ripaus suolaa
–
Voiteluun yksi kananmunan keltuainen ja 2 rkl kuohukermaa
Brioche 8 -10 kpl:
Valmista pullat edellisenä iltana!!!
Siivilöi jauhot huoleellisesti.
Siirrä jauhot yleiskoneeseen ja asenna koukkuvispilä hiivataikinoille. Lisää sokeri ja suola.
Sulata hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää joukkoon.
Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan koneeseen ja vatkaa kunnolla kunnes seos on kreemimäinen ja ilmava.
Jaa pehmeä voi pieniin nokareihin ja lisää hitaasti yksi kerrallaan seokseen kunnes koko taikina on sileä, limanen ja hyvin sekoitettu. Vatkaa tämän prosessin aikana yhteensä ainakin 20-30min. Kaada seos sitten kulhoon.
Siirrä taikina kulhoon ja peitä kelmulla. Anna kohoa 3 tuntia.
Siirrä taikina sitten jääkaappiin ja anna kohoa vielä 12 tuntia ja niin samoin voi imeytyy ja kovettuu taikinaan.
Siirrä taikina jauhoiseen työtasoon ja vaivaa käsillä.
Muotoile pitkä pötkylä ja jaa 8 samaan osaan.
Muotoile pallerot keilan muotoiseksi.
Tee isommaan osaan sormilla reikä ja siirrä sitten pienempi pallero alakautta reijän päälle.
Tiivistä ja muotoile vähän käsillä.
Jatka näin jokaisen pullan kanssa.
Aseta vain 4 pullaa pellille (koska kohoavat paljon) ja anna vielä kohoa uunissa jossa vain valo päällä 1,30 min.
Sekoita kananmunan keltuainen ja kerma ja voitele seoksella pullat.
Paista pullat 180 astetta noin 35-40 minuuttia.
Anna hetken jäähtyä mutta ei liikaa, lämpöisenä ovat just parhaimmillaan.
Nauti granitan kanssa!!!!!!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5594 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos teille kaikille! <3 kyllä, tämä taikina vie aikaa mutta kyllä se lopputulos palkitsee.
Se kohoaa todella pitkään ja paisuu ja paisuu. Jääkaappi vaihe tekee taikinan kovaksi niin on helppo työskennellä kun voita tulee aika paljon. Tämä taikina kohosi niin paljon että jouduin vaihtaa sen isompaan astiaan! 😀 Hauska tunne kun tuntee ilmakuplat käsissä 😀
Manitoba jauho on semmoinen pohjois amerikkalainen pehmeämpi jauho joka sopii parhaiten hiivapullaan kun sen koostumus on kuulemma semmoinen että kohotaessa pitää kuplat tiivisti sisällä. Sentakia pullista tulee kuohkeita ja pehmeitä. Nykyään käytetään paljon Italiassa. Olen nähnyt tätä Prismassa tai Cittarissa (maksaa noin 2e). Tämän pussin sain äidiltäni kun tuli Suomeen.
Mutta jos tätä jauhoa ei löydy voi käyttää ihan perus jauhoja. 🙂