Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Kategoria: Kesä,  Leivokset,  Makuja maailmalta,  Muuta makeaa,  Pullat, munkit ja donitsit Nähty 8500 kertaa
 
21.06.2016
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTISisilialaiset Tupsupullat


Kesäaamusin Sisiliassa tuoksuu croissantit ja muut herkut. Yksi valloittava tuoksu tulee kuitenkin tästä pullasta joka perinteisesti syödään aina jäätelön ja granitan kanssa aamupalaksi tai välipalaksi. Ihan kevyt, kuohkea ja herkullinen pulla on hieman monimutkainen valmistaa, mutta työ tuo kyllä tulosta. Nimen saa tosiaan muodosta: pyöreä pulla jossa tupsu tai hattu. Hattu voi joskus lässähtää niinkuin minullekin tapahtu mutta maussa ei mitään vikaa..joten Nam! Sitten kun onnistun tekemään täydellisiä tupsupullia laitan uuden kuvan 😀

200 g jauhoja

350 g  manitoba jauhoja (löytyy Prismasta ja Cittarista. Jos ei löydy niin voi käyttää perus jauhoja mutta itse en kyllä vaihtaisi)

15 g tuorehiivaa

70 ml kädenlämpöistä maitoa

100 g sokeria

6 kananmunaa

250 g pehmeää voita

Ripaus suolaa

Voiteluun yksi kananmunan keltuainen ja 2 rkl kuohukermaa

Brioche 8 -10 kpl:

Valmista pullat edellisenä iltana!!! 

Siivilöi jauhot huoleellisesti.

Siirrä jauhot yleiskoneeseen ja asenna koukkuvispilä hiivataikinoille. Lisää sokeri ja suola.

Sulata hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää joukkoon.

Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan koneeseen ja vatkaa kunnolla kunnes seos on kreemimäinen ja ilmava.

Jaa pehmeä voi pieniin nokareihin ja lisää hitaasti yksi kerrallaan seokseen kunnes koko taikina on sileä, limanen ja hyvin sekoitettu. Vatkaa tämän prosessin aikana yhteensä ainakin 20-30min. Kaada seos sitten kulhoon.

Siirrä taikina kulhoon ja peitä kelmulla. Anna kohoa 3 tuntia.

Siirrä taikina sitten jääkaappiin ja anna kohoa vielä 12 tuntia ja niin samoin voi imeytyy ja kovettuu taikinaan.

Siirrä taikina jauhoiseen työtasoon ja vaivaa käsillä.

Muotoile pitkä pötkylä ja jaa 8 samaan osaan.

Muotoile pallerot keilan muotoiseksi.

Tee isommaan osaan sormilla reikä ja siirrä sitten pienempi pallero alakautta reijän päälle.

Tiivistä ja muotoile vähän käsillä.

Jatka näin jokaisen pullan kanssa.

Aseta vain 4 pullaa pellille (koska kohoavat paljon)  ja anna vielä kohoa uunissa jossa vain valo päällä 1,30 min.

Sekoita kananmunan keltuainen ja kerma ja voitele seoksella pullat.

Paista pullat 180 astetta noin 35-40 minuuttia.

Anna hetken jäähtyä mutta ei liikaa, lämpöisenä ovat just parhaimmillaan.

Nauti granitan kanssa!!!!!!