Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Sisilialaiset Tupsupullat

21.6.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_3646_600x600.jpg

200 g jauhoja

350 g  manitoba jauhoja (löytyy Prismasta ja Cittarista. Jos ei löydy niin voi käyttää perus jauhoja mutta itse en kyllä vaihtaisi)

15 g tuorehiivaa

70 ml kädenlämpöistä maitoa

100 g sokeria

6 kananmunaa

250 g pehmeää voita

Ripaus suolaa

Voiteluun yksi kananmunan keltuainen ja 2 rkl kuohukermaa

Brioche 8 -10 kpl:

Valmista pullat edellisenä iltana!!! 

Siivilöi jauhot huoleellisesti.

Siirrä jauhot yleiskoneeseen ja asenna koukkuvispilä hiivataikinoille. Lisää sokeri ja suola.

Sulata hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää joukkoon.

Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan koneeseen ja vatkaa kunnolla kunnes seos on kreemimäinen ja ilmava.

Jaa pehmeä voi pieniin nokareihin ja lisää hitaasti yksi kerrallaan seokseen kunnes koko taikina on sileä, limanen ja hyvin sekoitettu. Vatkaa tämän prosessin aikana yhteensä ainakin 20-30min. Kaada seos sitten kulhoon.

Siirrä taikina kulhoon ja peitä kelmulla. Anna kohoa 3 tuntia.

Siirrä taikina sitten jääkaappiin ja anna kohoa vielä 12 tuntia ja niin samoin voi imeytyy ja kovettuu taikinaan.

Siirrä taikina jauhoiseen työtasoon ja vaivaa käsillä.

Muotoile pitkä pötkylä ja jaa 8 samaan osaan.

Muotoile pallerot keilan muotoiseksi.

Tee isommaan osaan sormilla reikä ja siirrä sitten pienempi pallero alakautta reijän päälle.

Tiivistä ja muotoile vähän käsillä.

Jatka näin jokaisen pullan kanssa.

Aseta vain 4 pullaa pellille (koska kohoavat paljon)  ja anna vielä kohoa uunissa jossa vain valo päällä 1,30 min.

Sekoita kananmunan keltuainen ja kerma ja voitele seoksella pullat.

Paista pullat 180 astetta noin 35-40 minuuttia.

Anna hetken jäähtyä mutta ei liikaa, lämpöisenä ovat just parhaimmillaan.

Nauti granitan kanssa!!!!!!

 

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Kategoriat

KesäLeivoksetMakuja maailmaltaMuuta makeaaPullat, munkit ja donitsit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_20181013_120229_400x400.jpgUgolinonSeikkailutKurpitsakuppikakkuja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8542_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Jouluinen Maitokreemikakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8520_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Joulupiparellit
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6289_400x400.jpgUgolinonSeikkailutEspresso-PlumCake
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6393_400x400.jpgUgolinonSeikkailutTorta Mimosa
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6251_400x400.jpgUgolinonSeikkailutLaskiaismarenkileivokset
6

Kommentit (4)

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
22.6.2016 08:37

Kiitos teille kaikille! <3 kyllä, tämä taikina vie aikaa mutta kyllä se lopputulos palkitsee.

Se kohoaa todella pitkään ja paisuu ja paisuu. Jääkaappi vaihe tekee taikinan kovaksi niin on helppo työskennellä kun voita tulee aika paljon. Tämä taikina kohosi niin paljon että jouduin vaihtaa sen isompaan astiaan! 😀 Hauska tunne kun tuntee ilmakuplat käsissä 😀

Manitoba jauho on semmoinen pohjois amerikkalainen pehmeämpi jauho joka sopii parhaiten hiivapullaan kun sen koostumus on kuulemma semmoinen että kohotaessa pitää kuplat tiivisti sisällä. Sentakia pullista tulee kuohkeita ja pehmeitä. Nykyään käytetään paljon Italiassa. Olen nähnyt tätä Prismassa tai Cittarissa (maksaa noin 2e). Tämän pussin sain äidiltäni kun tuli Suomeen.
Mutta jos tätä jauhoa ei löydy voi käyttää ihan perus jauhoja. 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
22.6.2016 05:49

Ihana ohje tarkat selostuksen ja hyvät kuvat oivana apuna! 🙂
On kivaa että me saamme palan Italiaa kauttasi tänne Suomeen. Tämä ei vaan todella ole mikään hätä housun pulla ohje kun valmistus prosessi vie aikaa mutta ajan kanssa mainio kokeiltava. 🙂
Mariksen tavoin kysyn mitä on manitoba jauho,mistä se on tehty ja näin Suomessa ollessa mistä sitä saa ostaa?

maris
Kinuskileipomo maris
21.6.2016 17:47

Vautsi miten kuohkeita! Täytyy olla hyviä. 🙂
Nyt täytyy tunnustaa tyhmyyteni, mutta mitä on manitoba-jauhot?

Kinuskiemo
21.6.2016 14:58

Mielenkiintoinen leivonnainen, ja koko tarina. Ja kiinnostava valmistusprosessi sinun taikinallasi jääkaappikohotuksineen. Ja niin houkutteleva tuossa hempeässä kulhossa yli reunojen kohotessaan, että taikinasta jokaisen tekisi mieli koukata sormella maistiainen. (Taikinahan on aina hyvää!) Pullan hauska tarina huipentuu juuri ennen uunia, näppärä hatun/tupsun taiteilu keilan reikään alakautta paikalleen. Ja simsalabim! Uunista ilmestyy herkullinen pulla hattu päässä! Namskis! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa