Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Munkkeja ja Rinkeleitä

12.4.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_0007-1024x701_600x600.jpg

 

100g voita

2 1/2dl täysmaitoa

25g tuorehiivaa

1dl sokeria

1tl jauhettua kardemummaa

Ripaus suolaa

1 kananmuna

7 1/2dl jauhoja

Rypsiöljyä (noin 1l)

Sokeria kuorruttamiseen

Noin 15 munkkia:

Sulata voi ja lämmitä maito noin 40 astetta. Sulata maitoon hiiva. Lisää maitoon kardemumma, sokeri, suola ja kananmuna. Lisää hitaasti aina sekottaen jauhot ja sitten voi, eka puulusikalla sitten käsillä. Anna taikinan kohota noin 40-50min.

Kun taikina on valmis vaivaa käsillä ja muotoile pitkä pötkö, josta sitten leikataan pieniä osia ja pyöritetään palloiksi.

Jos tahdot rinkuloita tee pieniä pötköjä ja muotoile ympyräksi. Paina raunat kunnolla sormillä. (saattaa kyllä aukeaa paisto hetkellä). Voit käyttää myös muotteja.

Anna taikinan vielä kohota 30min.

Lämmitä öljy 180 asteeseen ja paista munkit reijällisen kauhan avulla. Pyöritä kunnolla niin että paistuu joka puolelta hyvin ruskeaksi. Siirrä ne kuivuman talouspaperin päälle, ja kun munkit ovat vähän jäähtyneitä pyöritä ne sokerissa kunnolla, niin että se jää hyvin kiinni.

Eikun syömään Siman kanssa!

IMG_0016 (1)

Kategoriat

LapsetLeivoksetMakuja maailmaltaMuuta makeaaPullat, munkit ja donitsitSyntymäpäivätTeemajuhlatVappu

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_20181013_120229_400x400.jpgUgolinonSeikkailutKurpitsakuppikakkuja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8542_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Jouluinen Maitokreemikakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8520_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Joulupiparellit
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6289_400x400.jpgUgolinonSeikkailutEspresso-PlumCake
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6393_400x400.jpgUgolinonSeikkailutTorta Mimosa
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6251_400x400.jpgUgolinonSeikkailutLaskiaismarenkileivokset
6

Kommentit (3)

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
13.4.2016 09:14

Rehellisesti en minäkään tykkää uppopaistaa ruokaa ja pullaa. Se on hieman sotkuista ja vaivalloista mutta kyllä nyt sentään kerrän vuodessa voi sen tehdä 😀 Itse paistan munkit ja tippaleivät samana päivänä niin eipä tule liikaa öljyroskaa!

Muutenkin on ihana syödä itsetehtyjä munkkeja ja tippaleipiä!
Järkytyin kun kävin kaupassa ja 2 kpl tippaleipiä 3,99€ 😮

Ja kyllä, saisi tulla jo vappu niin pääsee herkuttelemaan!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
13.4.2016 07:22

Voi vappu,tule jo! Ihan herahti vesi kielelle! 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
12.4.2016 18:54

Auts, miten valtavan herkullisen näköisiä!! Minun täytyy tunnustaa, etten ole ikinä itse munkkeja paistanut. Äiti meillä lapsuuskodissani sen homman hoiti. Jotenkin pelkään tuota öljyhommaa, kun minulle tahtoo aina kaikennäköistä sattua ja varsinkin tapahtua. 🙂 Mutta kyllä vielä joskus aion kokeilla.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa