12.4.2016
100g voita
2 1/2dl täysmaitoa
25g tuorehiivaa
1dl sokeria
1tl jauhettua kardemummaa
Ripaus suolaa
1 kananmuna
7 1/2dl jauhoja
Rypsiöljyä (noin 1l)
Sokeria kuorruttamiseen
Noin 15 munkkia:
Sulata voi ja lämmitä maito noin 40 astetta. Sulata maitoon hiiva. Lisää maitoon kardemumma, sokeri, suola ja kananmuna. Lisää hitaasti aina sekottaen jauhot ja sitten voi, eka puulusikalla sitten käsillä. Anna taikinan kohota noin 40-50min.
Kun taikina on valmis vaivaa käsillä ja muotoile pitkä pötkö, josta sitten leikataan pieniä osia ja pyöritetään palloiksi.
Jos tahdot rinkuloita tee pieniä pötköjä ja muotoile ympyräksi. Paina raunat kunnolla sormillä. (saattaa kyllä aukeaa paisto hetkellä). Voit käyttää myös muotteja.
Anna taikinan vielä kohota 30min.
Lämmitä öljy 180 asteeseen ja paista munkit reijällisen kauhan avulla. Pyöritä kunnolla niin että paistuu joka puolelta hyvin ruskeaksi. Siirrä ne kuivuman talouspaperin päälle, ja kun munkit ovat vähän jäähtyneitä pyöritä ne sokerissa kunnolla, niin että se jää hyvin kiinni.
Eikun syömään Siman kanssa!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Rehellisesti en minäkään tykkää uppopaistaa ruokaa ja pullaa. Se on hieman sotkuista ja vaivalloista mutta kyllä nyt sentään kerrän vuodessa voi sen tehdä 😀 Itse paistan munkit ja tippaleivät samana päivänä niin eipä tule liikaa öljyroskaa!
Muutenkin on ihana syödä itsetehtyjä munkkeja ja tippaleipiä!
Järkytyin kun kävin kaupassa ja 2 kpl tippaleipiä 3,99€ 😮
Ja kyllä, saisi tulla jo vappu niin pääsee herkuttelemaan!