Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Kategoria: Kakkupohjat,  Kakunkuorrutteet,  Klassikot,  Makuja maailmalta,  Muut juhlapöydän kakut,  Syntymäpäivät,  Täytekakut,  Täytteet,  Teemajuhlat Nähty 92686 kertaa
 
22.03.2016
 
11 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIMaailman Paras Suklaakakku


Paras suklaakakku ikinä!! Oikein kuohkea, kostea ja mömmöinen tämä kakku jaksaa aina yllättää!!

Pohjaan:

170g jauhoja

100g voita

260g sokeria

2 kananmunaa

45g kaakaota

1tl ruokasoodaa

1tl leivinjauhetta

160g täysmaitoa

1tl vanilliinisokeria

Ripaus suolaa

Kuorrutus ja täyte:

6dl kylmää vettä

375g sokeria

1 tkl hunajaa

95g kaakaota

150g maissitärkkelystä

60g voita

Pohjaan: Vatkaa voi, vanilliinisokeri ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerralla aina vatkaen. Sekoita kulhossa siivilöity jauho, ruokasooda, leivinjauhe ja suola. Jaa jauhot kahteen osaan ja lisää toiseen kaakao. Lisää jauhot vähitelleen kananmunavaahtoon aina vatkaen. Lisää samalla maito aina vatkaen.

Kaada taikinaseos voideltuun ja jauhottuun kakkuvuokaan ja paista uunissa 180 astetta 30-40min. Kokeile aina tikulla onko kakku kypsä. Jatka tarvittaessa paistamista. Uunia ei kannata turhaan avata sillä kakku voi hyvin helposti lässähtää. Anna jäähtyä kunnolla.

Kuorrutus ja täyte: Kiehauta kattilassa 4,5 dl vettä, johon on lisätty sokeri, hunaja ja kaakao. Ota kattila heti liedeltä pois ku alkaa kuplii. Sulata maissitärkkelys 1,5dl kylmään veteen ja kaada se suklaaseokseen voin kanssa. Jos seos ei muutu paksuksi siirrä kattila taas liedelle pienellä lämmöllä ja kiehauta uudelleen aina sekottaen niin pitkään kun kreemi paksuntuu. Anna jäähtyä kunnolla (mielummin muutama tunti jääkaapissa), välillä sekottaen.

Leikkaa kakun yläosa pois ja murskaa sormilla saatu pala.

Leikkaa kakku keskeltä ja täytä reippaasti kreemillä sitten kuorruta samalla koko kakku isolla määrällä kreemillä. Ripottele murskattu kakkupohjaa ympärille. Koristele vielä pursottamalla kauniisti kreemiä ja ripottelemalla kultaisia nonparelleja. 🙂 Minä leikkasin juustohöylän avulla suklaalastuja ja siveltimen avulla värjäsin kultaiseksi efekti/sävypulverilla.

Anna jäähtyä jääkaapissa hetken tai yön yli.

IMG_3154 IMG_3158 IMG_3164 IMG_3167