16.3.2016
Piirakkataikina (pyöreä, pakaste)
200g tuoretta parsakaalia
200g tuoretta kukkakaalia
200g vuohenjuustoa (pötkö tai valmiiksi viipaloitu)
3 kananmunaa
2dl ruokakermaa
2 rkl parmesaania
Ripaus muskottipähkinää
Chili
Valkosipulikynsi
Tuoretta basilikaa
Suolaa
Mustaapipuuria
4-6 annosta:
Sulata piirakkataikina ohjeiden mukaan mutta jätä se kuitenkin hieman kovaksi.
Pilko hyvin pieneksi ja puhtaiksi paloiksi parsakaali ja kukkakaali. Paista vihannekset pannulla kannen alla lisäämällä 1 rkl oliiviöljyä, chiliä, valkosipulikynsi, suolaa ja pippuria. Paista noin 5 minuuttia. Ota valkosipulikynsi pois.
Sekoita kulhossa kananmunat, kerma, muskottipähkinä. parmesaani ja basilika. Lisää vielä pikkaisen suolaa ja pippuria.
Kauli taikina leivinpaperien välissä (helpottaa työtä). Ota päällimmäinen paperi pois ja käännä ylösalasin piirakkavuoan päällä. Paina kunnolla pohja ja reunat kiinni vuokaan sormilla. Ota varovasti paperi pois ja tee pohjaan pieniä reikiä haarukalla.
Kaada taikinan päälle vihannekset ja lisää pieniä vuohenjuustopaloja jokapuolelle. Tasota kunnolla ja kaada sitten kananmunaseos.
Koristele vielä vuohenjuustokiekoilla piirakan pinta ja käännä sisäänpäin nipistäen reunataikina koristeluksi.
Paista uunissa 200 astetta noin 50-60 minuuttia. Tarjoile heti!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä