2.2.2016
Taikinaan:
5-6dl vehnäjauhoja
25g tuore hiivaa
1tl suolaa
1/2 dl oliivi öljyä
Lämmintä vettä
Täyte:
Paseerattu tomaatti
Tuoretta mozzarellaa
Oregano
–
Keitettyjä kananmunia
Kinkkua
Bruschetta:
2 isoa tomaattia
1/2 punasipuli
tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
Yksi uunipellin kokoinen pizza:
Sulata hiiva kädenlämpöisessä vedessä.
Kaada seos jauhoihin ja lissää suola ja öljy.
Sekoita kaikki kunnolla niin että taikinaa ei jää käsiin enään kiinni. Lisää jauhoja tarvittaessa.
Anna kohota ainakin 2h lämpimässä pyyheliinan alla.
Kun taikina on kohonnut viimestele se käsin ja levitä pellille painelemalla sormilla niin ettei ilma pääsee karkaa.
Levitä päälle paseerattu tomaatti ja kunnolla mozzarellaa. Ripottele oreganoa.
Laita valitsemasi täytteet . Tässä tapauksessa pilkottu kananmuna ja kinkkusiivuja. Jos teet bruschettaversion laita täytteeksi vaain paseerattu tomaatti ja mozzarella, muut tulee myöhemmin.
Laita uuniin 225 astetta noin 15-20 min. Jos et ole varma että pizza on kypsä annan olla uunissa vielä hetken. Sitten kun juusto alkaa vähän saamaan väriä voi ottaa pizzan pois.
Kaada pikkasen oliiviöljyä ja oreganoa.
Sama asia bruschettapizzalle. Paista uunissa 225 astetta noin 15-20 min. Sillä aikaa pilko hyvin pieneksi paloiksi tomaatti ja punasipuli. Sekoita kulhossa reilulla öljyllä, suolalla ja pippurilla. Halutaessa voit murskata valkosipulikynnen sekaan. Lisää isot tuoreet basilikan lehdet (noin 10-15) ja sekoita.
Heti kun pizza tulee uunista levitä bruschetta tasaisesti pizzan päälle ja nauti!!!!!!!!!!!! Nam nam nam nam nam nam!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä