26.11.2015
Italialainen rakastettu herkku!!! Kunnon potkua antavat kahvissa ja cognacissa kastettu savoiardi keksit ja ihanan pehmeä mascarpone kreemi! Helppo ja nopea jälkiruoka!
1 paketti savoiardi keksejä
3 kananmunaa
250g mascarpone juustoa
3 rkl sokeria
3-5 rkl Cognac:ia
Kupillinen vahvaa kahvia (espressoa mielummin)
Kaakaojauhetta viimestelyyn
Erota kananmunan valkuaiset ja keltuaiset.
Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa hienoksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon aina vatkaen mascarpone juusto ja Cognac.
Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää hyvin varovasti mascarpone kreemiin sekoittamalla hitaasti alas/ylös tyylillä.
Lopputulos pitäisi olla hyvin ilmava ja tuoksuva vaahto.
Kasta savoiardi keksit kahvi/cognac (1rkl) sekoitukseen ja asettele tarjoilukulhoon tai vuokaan (noin 5cm korkea).
Peitä pohja kekseillä, kaada osa kreemistä päälle ja tasoita. Tee sitten näin uudelleen.
Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 2h tai mielummin yön yli.
Ripottele päälle kaakaojauhetta ennen tarjoilua. Nam!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
@mauskis Tämä on ainakin suvussa kulkenut resepti ja maistuukin hyvälle! Salaisuua on hyvä cognac. Joku käyttää rommia tai marsala viiniä mutta cognac on se aito! 🙂