Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Hilloja

Piirakka-/kakkupohja-/muffinitaikina mielikuvitustäytteellä

25.3.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17886_Piirakka2_600x600.jpg

Työjärjestys ja aineet:

1)
200g voita   (Sulata mikrossa tai kattilassa ja jäähdytä (siirrä sulatuksen jlk viileään astiaan jäähdytystä nopeuttaaksesi)

2)
Riko kulhoon:
 3  (huoneenlämpöistä) kananmunaa (yht. n. 180-200g) Huomaa: Munavaahdon volyymi eli suuruus on munien määrän ansiosta vähäisempi kuin viiden munan pohjaa vatkatessa)
350 g  sokeria (Sirosokeri eli pienikiteinen sokeri vatkautuu helpommin, ei kuitenkaan tomusokeri.)
lisää joukkoon 1 rkl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
Vaahdota 3-4 min. (sähkövatkaimen nopeutta kasvatetaan vatkauksen edistyessä)

3)
Mittaa kuivat aineet toiseen kulhoon ja sekoita keskenään esim pallovispilällä

380 g puolikarkeita  tai karkeita vehnäjauhoja (jos korvaat kaakaolla osan esim. kolmas osan taikinasta tiikeriksi niin 3 rkl.Tai jos haluat koko taikinasta kaakaon makuisen niin korvaa 9 rkl jauhoja samalla määrällä kaakaojauhetta)
3 tl (tasapäisiä ) leivinjauhetta (tai 1 rkl)

Lisää myös mahdolliset kuivat mausteet tähän.

4)
Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen (huoneenlämpöisen) nesteen 2 dl maitoa kanssa kuivat aineet vähin erin ja sekoita yhteen esim nuolijan avulla kääntelemällä pohjia myöden. Nyt ei aineita enää vispata joukkoon sillä taikina sitkistyy.

5)
Lisää viimeiseksi sulatettu ja jäähtynyt voi ja sekoita jälleen nuolijalla hyvin sekaisin.

6)
Piirakan täyte raa’alle taikinapohjalle:
a)
omenaviipaleet:
2-3 isoa hapahkoa omenaa kuoritaan, lohkotaan ja poistetaan siemenkota ja viipaloidaan vielä pienemmiksi viipaleiksi. (Tämä esityö kannattaa tehdä heti voin sulattamisen yhteydessä sen jälkeen)
1 iso sitruuna pestään esim juuresharjalla ja kuivataan talouspaperilla. Sitruunan keltainen kuorikerros raastetaan hienoksi raasteeksi ja jätetään sivuun odottamaan.
Tämän jlk sitruuna puristetaan mehuksi ja mehuun laitetaan omenaviipaleet maustumaan. Pyöräytä omenaviipaleita mehussa. (Sitruunassa pyöritetyt omenaviipaleet säilyttävät myös värinsä)

rahka:
2 pakk (500g) laktoositonta tai vähälaktoosista rahkaa
2 dl laktoositonta vispikermaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
1 iso kananmuna
n. 1 sitruunan mehu (omenaviipaleista)
1 sitruunan raastettu kuori

Kun levität rahkatäytettä pohjalle niin pudottele vähin erin täyte pehmeälle taikinapohjalle, ei haittaa vaikka rahkaa ei aivan joka neliösentille tulisikaan.

Huomaa: Kuvan rahkatäytteessä on käytetty vain 250g rahkaa ja 1 dl kermaa, mutta muut aineet ovat kuten koko pellillisen täytteessä.

b) omenaviipaleet + sose

omenasose:
1 tl omenasosetta aina omenaviipaleen alle

Koko pellillisen päälle ripotellaan oman maun mukainen määrä sokeri-kaneliseosta, jonka voi sekoitella itse (varo laittamasta liikaa kanelia, ettei päällys ala maistua kitkerältä).

Paista piirakka 190 asteessa n. 30 min. (tarkkaile sillä uunit ovat yksilöitä). Aika hyvä nyrkkisääntö tässä on se, kun piirakan reunat alkavat saada väriä ja keittiössä tuoksuu leivonnaiselta niin on piirakkakin valmis. Jos et laita (kakku) pohjana paistettavan leivonnaisen päälle täytettä, on tuotos paljon piirakkaa kuivempi (esim. leivospohja) näin ollen paistoaika lyhenee huomattavasti n. 15 -17 min:iin.

VINKKI: Täältä löydät lisää leivonta ja myös ruokareseptejä, ohjelma muuttaa mitat metrisen järjestelmän mukaisiksi:  http://allrecipes.com/login.aspx
kun klikkaat ”change servings” sanojen päällä. Ohjelma muuttaa myös annoskokoja. Erilaisia mittamuunnoksia löytyy myös tästä osoitteesta:
http://www.fruitfromwashington.com/Recipes/scale/recipeconversions.php
(”maalaa” osoite pitämällä vasen hiiren näppäin alhaalla ja vetämällä hiiren osoitin (kursori) kopioitavien sanojen yli ja kopioi  pitämällä alhaalla Ctrl ja sitten paina lyhyesti c   ja vie nyt kursori osoitelaatikkoon ruudun ylälaidassa ja paina Ctrl ja v ja Enter,  niin pääset kyseiselle sivulle)

Kategoriat

Makeat piirakatMuffinssitTaikinat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17886_?post_type=kinuski_post&p=23846_400x400.HillojaAitomansikkajäätelö
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17886_Kuvanpienennys_400x400.jpgHilloja1-Kuvanpienennys vinkki
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17886_Täytepullat_400x400.jpgHillojaTäytepikkupullat
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17886_Piirakka2_400x400.jpgHillojaPiirakka-/kakkupohja-/muffinitaikina mielikuvitustäytteellä
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17886_Kiepautuskakku2b_400x400.jpgHillojaKiepautuskakku mansikkasosetäytteellä
4

Kommentit (2)

Hilloja
Kinuskileipomo Hilloja
2.4.2014 20:44

No ainakin luomisen tuska saa helpotusta! Aineitakin menee vain pellillisen verran kahden sijaan. ;o)

Kinuskiemo
2.4.2014 18:28

Mainio idea, kun tekee pellillisen piirakkaa, onkin tehdä toinen puoli vähän erimakuiseksi. Säätää voi mausteilla tai vaihtaa aineita sopivasti toisiin. Piirakkaksi näyttää niin herkulliselta ja mehevältä. Nam! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa