Kinuskileipomo Hilloja

Kategoria: Kesä,  Pääsiäinen,  Vappu Nähty 8214 kertaa
 
08.04.2014
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTI1-Kuvanpienennys vinkki


Yllä olevassa kuvassa on tasolevystä koottu kermakakku jonka päällä on kermavaahtoa ja pinkkiä Oetkerin mansikanmakuista moussea. Ensimmäisiä pursotuksiani kuten kuvasta näkyy. Hihhih!…………….

Jokaisessa Windows-ohjelmassa on apuohjelma nimeltä Paint, joka löytyy start napin alta: Kaikki ohjelmat/All Programs ja sen alta löytyy Apuohjelmat/Accessories, josta klikkaamalla Paint’ia ohjelma aukeaa:

Olet nyt ohjelmassa, jolla voit pienentää kuvasi. Se tapahtuu itseasiassa seuraavasti: 1) Klikkaa nyt Vasemmassa yläkulmassa tummansinistä laatikkoa noutaaksesi kuvan Paint’iin. Nyt pitäisi aueta tiedosto, jossa kuvasi ovat. Asetuksista riippuen klikkaa kerran tai kaksi halutun kuvan päällä niin se siirtyy  Paint’in käsittelytilaan. 2) Tämän jälkeen: Paint sivun oikeassa alakulmassa on zoomi, jolla hallinnoit kuvan näkyvää kokoa. Plussaa tai miinusta klikkaamalla muutat kuvan näkyvää kokoa käsittelytilassa, muuta tarvittaessa. 3) Kuvaa voi samalla käsitellä myös muussakin mielessä ja siksi poistinkin päiväyksen ja muuta omasta mielestäni turhaa kuvasta näin: osoitin kuvaketta Select (valitse) ja klikkasin vasenta hiiren näppäintä, jolloin osoitin muuttui ulkonäöltään rastiksi sitten vein rastin siihen kuvan osaan josta alkaen halusin kuvan säästää ja painoin vasemman hiiren näppäimen pohjaan pitäen sen niin kunnes olin vetänyt hiiren kuvan yli oikeaan alanurkkaan, kohtaan jonka vielä halusin mukaan ja vapautin sitten hiiren vas. näppäimen , nyt alkuperäisen kuvan päällä pitäisi näkyä katkoviivainen kehikko, jos kaikki on kehikon sisällä eli säästettävässä kuvan osassa mukana, voit leikata kuvan painamalla selectin oikealla puolella olevaa kuvaketta, jossa lukee Crop/rajaa. Muussa tapauksessa käytä ”eiku”-näppäintä eli kurvinuoli vasemmalle ja aloita uudelleen kohdasta valitse. 4) Klikkaa nyt kohdassa Resize/muuta kokoa, jolloin aukeaa laatikko jossa siirrät pallukan/täpän kohtaan Pixels/pikselit ja muutat jomman kumman laatikon lukeman 600:een klikkaamalla kursorin laatikkoon ja,poistat aiemmat lukemat joko: deletellä tai backspacellä tai korvaamalla tekstin uudella (maalaa yli ja kirjoita) toisen laatikon lukema muuttuu suhteessa siihen laatikkoon jonka lukeman muutit, joten muuta säätöä ei tarvita, paina OK ja talleta sitten kuva UUDELLA nimellä, jotta vanha kuva säilyy. 5) Tällaisesta kuvasta ylempi tehtiin:   (Jos on kysyttävää niin mie niihin kernaasti /mielihyvin vastaan). Toivottavasti tästä on apua. 036