Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Hilloja

Kiepautuskakku mansikkasosetäytteellä

19.3.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17886_Kiepautuskakku2b_600x600.jpg

Kakku-Joulu13Ohessa sama vadelmahillotäytteellä

Pohjana on käytetty 1:1:1, munia, sokeria, jauhoja keskenään yhtä paljon. Jauhoihin lisätään 1 tl leivinjauhetta hyvin sekoittaen joukkoon (pallovispilä on kätevä). Jauhot taas käännellään varovasti muna-sokeri vaahtoon.
Taikina levitetään leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaiseksi kerrokseksi.
Paistetaan kuten kääretorttupohja, 6-8 min 200 astetta C uunin keskitasossa. (Tämä kakkupohja paistui 7:ssä minuutissa)
Huomaa! Jos olet tehnyt kääretortun jollain toisella ja varmasti toimivalla tavalla, niin suosittelen toimimaan nytkin siten. Tämä ohje on lähinnä eräs ehdotus.

Kun Pohja on hiukan jäähtynyt kumotaan sokeroidulle leivinpaperille ja poistetaan leivinpaperi. Leikataan kovat reunat pois ja jaetaan pohja (esim. pitkittäin) 3:een osaan.
Kostutetaan sopivalla nesteellä.
Rapataan osat halutuilla täytteillä ja rullataan ensimmäinen osa ja nostetaan se pystyyn,
kiepautetaan toinen osa alkamalla saumasta johon ensimmäinen osa loppui, lisätään kolmas osa samoin.

Kuorrutteena on käytetty Flora vispiä.

Kategoriat

KääretortutKakkupohjatKakunkuorrutteetTäytekakutTäytteet

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17886_?post_type=kinuski_post&p=23846_400x400.HillojaAitomansikkajäätelö
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17886_Kuvanpienennys_400x400.jpgHilloja1-Kuvanpienennys vinkki
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17886_Täytepullat_400x400.jpgHillojaTäytepikkupullat
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17886_Piirakka2_400x400.jpgHillojaPiirakka-/kakkupohja-/muffinitaikina mielikuvitustäytteellä
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17886_Kiepautuskakku2b_400x400.jpgHillojaKiepautuskakku mansikkasosetäytteellä
4

Kommentit (4)

Miisa
20.3.2014 18:29

Kiitos vinkeistä! 🙂 Jotenkin heti vaan tuli esteettiset seikat mieleen.. 😀 Mutta pitää kyllä varmaan joskus kokeilla! Olis nii hauska nähdä vieraiden ilmeet kun eka pala leikataan ja onkin ihan erilainen sisältä kuin mitä odottaisi 😀

Hilloja
Kinuskileipomo Hilloja
20.3.2014 11:06

Miisalle vielä: Kerma toimii hyvänä ”liimana”. Ja voihan kakun täyttää muunkinlaisilla täytteillä, kuten erilaisilla mousseilla ja rahkoilla, jotka varmemmin pitävät kakun kasassa. Kokeilemalla löytyy paras ratkaisu – siis tuumasta toimeen. :o)

Hilloja
Kinuskileipomo Hilloja
20.3.2014 10:48

Hei Miisa, ei ehditty edes tuota asiaa isommin miettiä! Hihhih! Oli raikkaan ja hyvän makuinen. Sen verran nyt ainakin pysyi kasassa, että saatiin lautasille ja äkkiä tuulensuojaan. Ja siellähän tuo menee vieläkin pienemmiksi palasiksi. Oli kiire tehdä koko kakku, kun muu vierasvara oli lopussa. Onneksi on nopea ja mutkaton tehdä. :o)

Miisa
20.3.2014 07:49

Onpa hauska! 🙂 Miten tää leikkaantu, säilykö sellanen kakkupalan muoto vai lähtikö osat erilleen ja lopputuloksena lautasella oli neljä erillistä palaa?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa