Kinuskileipomo Hilloja

Kategoria: Kääretortut,  Kakkupohjat,  Kakunkuorrutteet,  Täytekakut,  Täytteet Nähty 36871 kertaa
 
19.03.2014
 
4 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIKiepautuskakku mansikkasosetäytteellä


Idea kiepauttaa kakku oheisella tavalla löytyy ainakin Pirkan resepteistä. Pidän mansikan mausta ja varsinkin soseena. Soseutin mansikat sauvasekoittimella. Sokeria laitoin pari teelusikallista. Täytteeksi sose on löysähkö eikä tässä tapauksessa tarvitse erikseen kosteuttaa pohjaa ja on syytä odottaa hetki täytteen levityksen jälkeen että mansikoista herunut mehu imeytyy kakkupohjaan, ennenkuin nostaa levyn pystyyn. Jos porukkaa on tiedossa paljon, voi alinta kerrosta kasvattaa ja tehdä sen päälle toisen kerroksen. Toisen kerroksen alle kannattaa laittaa pylväät ja tukeva kakkupahvi.

Kakku-Joulu13Ohessa sama vadelmahillotäytteellä

Pohjana on käytetty 1:1:1, munia, sokeria, jauhoja keskenään yhtä paljon. Jauhoihin lisätään 1 tl leivinjauhetta hyvin sekoittaen joukkoon (pallovispilä on kätevä). Jauhot taas käännellään varovasti muna-sokeri vaahtoon.
Taikina levitetään leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaiseksi kerrokseksi.
Paistetaan kuten kääretorttupohja, 6-8 min 200 astetta C uunin keskitasossa. (Tämä kakkupohja paistui 7:ssä minuutissa)
Huomaa! Jos olet tehnyt kääretortun jollain toisella ja varmasti toimivalla tavalla, niin suosittelen toimimaan nytkin siten. Tämä ohje on lähinnä eräs ehdotus.

Kun Pohja on hiukan jäähtynyt kumotaan sokeroidulle leivinpaperille ja poistetaan leivinpaperi. Leikataan kovat reunat pois ja jaetaan pohja (esim. pitkittäin) 3:een osaan.
Kostutetaan sopivalla nesteellä.
Rapataan osat halutuilla täytteillä ja rullataan ensimmäinen osa ja nostetaan se pystyyn,
kiepautetaan toinen osa alkamalla saumasta johon ensimmäinen osa loppui, lisätään kolmas osa samoin.

Kuorrutteena on käytetty Flora vispiä.