Idea kiepauttaa kakku oheisella tavalla löytyy ainakin Pirkan resepteistä. Pidän mansikan mausta ja varsinkin soseena. Soseutin mansikat sauvasekoittimella. Sokeria laitoin pari teelusikallista. Täytteeksi sose on löysähkö eikä tässä tapauksessa tarvitse erikseen kosteuttaa pohjaa ja on syytä odottaa hetki täytteen levityksen jälkeen että mansikoista herunut mehu imeytyy kakkupohjaan, ennenkuin nostaa levyn pystyyn. Jos porukkaa on tiedossa paljon, voi alinta kerrosta kasvattaa ja tehdä sen päälle toisen kerroksen. Toisen kerroksen alle kannattaa laittaa pylväät ja tukeva kakkupahvi.
Idea kiepauttaa kakku oheisella tavalla löytyy ainakin Pirkan resepteistä. Pidän mansikan mausta ja varsinkin soseena. Soseutin mansikat sauvasekoittimella. Sokeria laitoin pari teelusikallista. Täytteeksi sose on löysähkö eikä tässä tapauksessa tarvitse erikseen kosteuttaa pohjaa ja on syytä odottaa hetki täytteen levityksen jälkeen että mansikoista herunut mehu imeytyy kakkupohjaan, ennenkuin nostaa levyn pystyyn. Jos porukkaa on tiedossa paljon, voi alinta kerrosta kasvattaa ja tehdä sen päälle toisen kerroksen. Toisen kerroksen alle kannattaa laittaa pylväät ja tukeva kakkupahvi.
Ohessa sama vadelmahillotäytteellä
Pohjana on käytetty 1:1:1, munia, sokeria, jauhoja keskenään yhtä paljon. Jauhoihin lisätään 1 tl leivinjauhetta hyvin sekoittaen joukkoon (pallovispilä on kätevä). Jauhot taas käännellään varovasti muna-sokeri vaahtoon.
Taikina levitetään leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaiseksi kerrokseksi.
Paistetaan kuten kääretorttupohja, 6-8 min 200 astetta C uunin keskitasossa. (Tämä kakkupohja paistui 7:ssä minuutissa)
Huomaa! Jos olet tehnyt kääretortun jollain toisella ja varmasti toimivalla tavalla, niin suosittelen toimimaan nytkin siten. Tämä ohje on lähinnä eräs ehdotus.
Kun Pohja on hiukan jäähtynyt kumotaan sokeroidulle leivinpaperille ja poistetaan leivinpaperi. Leikataan kovat reunat pois ja jaetaan pohja (esim. pitkittäin) 3:een osaan.
Kostutetaan sopivalla nesteellä.
Rapataan osat halutuilla täytteillä ja rullataan ensimmäinen osa ja nostetaan se pystyyn,
kiepautetaan toinen osa alkamalla saumasta johon ensimmäinen osa loppui, lisätään kolmas osa samoin.
Kuorrutteena on käytetty Flora vispiä.
Kiitos vinkeistä! 🙂 Jotenkin heti vaan tuli esteettiset seikat mieleen.. 😀 Mutta pitää kyllä varmaan joskus kokeilla! Olis nii hauska nähdä vieraiden ilmeet kun eka pala leikataan ja onkin ihan erilainen sisältä kuin mitä odottaisi 😀
Hilloja
Miisalle vielä: Kerma toimii hyvänä ”liimana”. Ja voihan kakun täyttää muunkinlaisilla täytteillä, kuten erilaisilla mousseilla ja rahkoilla, jotka varmemmin pitävät kakun kasassa. Kokeilemalla löytyy paras ratkaisu – siis tuumasta toimeen. :o)
Hilloja
Hei Miisa, ei ehditty edes tuota asiaa isommin miettiä! Hihhih! Oli raikkaan ja hyvän makuinen. Sen verran nyt ainakin pysyi kasassa, että saatiin lautasille ja äkkiä tuulensuojaan. Ja siellähän tuo menee vieläkin pienemmiksi palasiksi. Oli kiire tehdä koko kakku, kun muu vierasvara oli lopussa. Onneksi on nopea ja mutkaton tehdä. :o)
Onpa hauska! 🙂 Miten tää leikkaantu, säilykö sellanen kakkupalan muoto vai lähtikö osat erilleen ja lopputuloksena lautasella oli neljä erillistä palaa?