Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Tuhina

Mango-vaniljajuustokakku

12.1.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17264_20131208_10044711_600x600.jpg

Pohja:

200g Digestive-keksejä
75g voita

Vaniljatäyte:

2,5dl Flora kuohua
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g Créme fraichea
2,5dl vaahtoutuvaa Flora Vanillaa
reilu ruokalusikallinen vaniljakreemijauhetta
1-1,5dl sokeria
4 liivatelehteä

Kiille:

2 purkkia Piltti mangososetta
4 passionhedelmää
2,5 liivatelehteä

1. Murenna keksit ja nypi joukkoon voi. Painele valmis keksi-voiseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Tässä tapauksessa tein kakun suoraan kakkupahvin päälle.

2. Sekoita hyvin kulhossa maustamaton tuorejuusto sekä creme fraiche ja vatkaa toisessa kulhossa Flora Kuohu sekä Flora Vanilla.

3. Yhdistä seokset keskenään ja lisää sokeri seokseen. Vatkaa hyvin.

4. Liota liivatteita viisi minuuttia kylmässä vedessä ja sulata ne sitten tilkassa (2rkl) kiehuvaa vettä. Lisää sitten hieman jäähtynyt liivate ohuena nauhana seokseen, koko ajan hyvin sekoittaen.

5. Levitä täyte ripeästi vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

6. Kun kakku on hyytynyt hetken (ainakin tunnin), voidaan tehdä kiilleseos kakun päälle. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi hedelmäliha/siemenet kulhoon ja lisää mangososeet. Sekoita nämä hyvin keskenään.

7. Laita 2,5 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan viideksi minuutiksi ja sulata ne sitten tilkassa (2rkl) kiehuvaa vettä. Lisää sitten jäähtynyt liivate ohuena nauhana mango-passion seokseen, koko ajan sekoittaen.

Kakun voi koristella oman maun mukaan, mutta päädyin kokeilemaan Papadopoulos Caprice Classic suklaakeksitankoja.

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17264_KAKKU_YLHAALTA_400x400.jpgTuhinaKinuski-Vaahtokarkki juustokakku with a Vanilla twist
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17264_20130616_1919541_400x400.jpgTuhinaMarjapiirakka
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17264_20131208_10044711_400x400.jpgTuhinaMango-vaniljajuustokakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17264_20131214_154452_400x400.jpgTuhinaJoulumetsä-juustokakku
10
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17264_1471852_10202178504051762_1243370137_n_400x400.jpgTuhinaJoulupuu-Boston

Kommentit (3)

Tuhina
Kinuskileipomo Tuhina
14.1.2014 20:20

Kuva kulma hämää vain 🙂 Kakkuun olisi mielestäni sopinut paremmin vaaleat suklaakeksitangot, en vain löytänyt sellaisia mistään 🙂

Suosikki
14.1.2014 20:16

Onkohan vuokasi pohjan halkaisija pienempi kuin yläreunan, vai muotoilitko kakun ulkoreunaa ylöspäin nousevaksi? Vai näyttääkö se vain kuvassa siltä? Keksit sopivat kivasti kakun reunaksi.

Kinuskiemo
14.1.2014 16:17

Näyttää herkulliselta ja raikkaalta. Ja ulkonäkö on kivasti ideoitu. Kakku on kuin piparkakkureunaisessa muotissa paistetuttu iso leivos. Ehkäpä lakkaleivos. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa