Kinuskileipomo Tuhina

Kategoria: Joulu,  Juusto- ja hyydykekakut Nähty 12121 kertaa
 
15.12.2013
 
10 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIJoulumetsä-juustokakku


Halusin tarjota jotain jouluista vieraille 🙂

Juustokakun koristelua varten valmistin ensin tummia pipareita.

Tummien pipareiden ohje:
300g margariinia
4dl sokeria
3 kananmunaa
200gr siirappia
1/2 pussia piparkakkumaustetta
5tl soodaa
1kg vehnäjauhoja (tarpeen mukaan voi laittaa myös enemmän)

Kuorrute:
1 munan valkuainen
3 1/2 dl tomusokeria

1. Lisää kulhoon margariini, sokeri, kananmunat ja siirappi, vaahdotetaan nämä hyvin.
2. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää sen jälkeen ne nesteseokseen. Vaivaa taikinaksi ja nosta sen jälkeen kulho jääkaappiin, anna olla yön yli.
3. Ota seuraavana päivänä takina jääkaapista hyvissä ajoin, jotta taikina kerkeää lämpenemään, vaikka tuntia ennen.
4. Kauli taikina 2-3 mm:n pakksuiseksi levyksi. Tee muoteilla erilaisia piparkakkuja ja paista 200-asteisessa uunissa noin 7-10 minuuttia.
5. Koristele halutessasi jäähtyneet piparit tomusokerikuorrutuksella.

Suklaajuustokakku:

Pohja

200g digestivekeksejä
75g voita

Täyte

200g maustamaton tuorejuustoa
200g créme fraichea
2,5dl Flora kuohua
200g tummaa suklaata
1,5dl sokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
4 liivatelehteä

1. Murenna keksit ja nypi joukkoon voi. Painele valmis keksi-voiseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Tässä tapauksessa tein kakun suoraan kakkupahvin päälle.
2. Sekoita hyvin kulhossa maustamaton tuorejuusto sekä creme fraiche + sokerit ja vaniljakreemijauhe. Vatkaa toisessa kulhossa Flora kuohut.
3. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää huoneenlämpöiseksi jäähtynyt suklaa tuorejuusto-seokseen. Sekoita hyvin.
4. Lisää Flora kuohu sekä tuorejuustoseos ja sekoita hyvin.
5. Liota liivatteita viisi minuuttia kylmässä vedessä ja sulata ne sitten tilkassa (2rkl) kiehuvaa vettä. Lisää sitten vähän jäähtynyt liivate ohuena nauhana seokseen, koko ajan hyvin sekoittaen.
6. Kaada seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja laita vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli.
7. Kun kakku on hyytynyt voit halutessasi koristella sitä haluamallasi tavalla. Itse koristelin kakun pipareilla ja marengilla.

Marengin valmistaminen on hyvin yksinkertaista:
Marenki:
2dl sokeria
2 kananmunan valkuaista

1. Lisää aineet kolhoon ja vatkaa niin kauan, että kun käännät kulhon ylösalaisin marenki ei tipu/valu yhtään.
2. Purstota leivinpaperin päälle haluamasi muotoisia marenkeja.
3. Paista uunin alaosassa 100 asteessa noin tunti.